AcasăNewsPadurarii lui Iohannis se dau loviti

Padurarii lui Iohannis se dau loviti

Hai să fim serioşi, cine vinde 14.000 de hectare de pădure dar nu îşi lichidează fabricile de prelucrare a lemnului unde lucrează peste 3.000 de angajaţi?

Grupul austriac Schweighofer a anuntat ca vinde subsidiara Cascade Empire, care detine peste 14.000 de hectare de padure in Romania, si divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, catre compania suedeza GreenGold Group. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar manevra pute.

Hai să fim serioşi cine vinde 14000 de<br >hectare de pădure dar nu îşi lichidează<br >fabricile de prelucrare a lemnului unde<br >lucrează peste 3000 de angajaţi

„Padurile detinute de Cascade Empire insumeaza 14.283 hectare, localizate in regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzau, Neamt si Suceava”, se arata in comunicatul Schweinghofer. Cascade Empire achizitionase padurile respective intre anii 2003-2011 si are in prezent 19 angajati, incluzand personalul diviziei de management forestier, iar intreaga echipa va fi preluata de noul proprietar, potrivit companiei. Ceea ce vor austriecii sa credem este ca, dupa ce au facut pe aici cam ce-a vrut muschii lor, acum, dintr-odata lasa fara materie prima cele trei fabrici de cherestea si cele doua fabrici de productie a panourilor din lemn (insumand 3.100 de angajati), vanzand un fleac de 14.000 de hectare de padure inca nepusa la pamant. Sa i-o spuna lui mutu.

Există suspiciuni rezonabile privind implicarea președintelui <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> în protejarea afacerilor Schweighofer prin finul său Andreas Huber consulul onorific al Austriei

Probabil ca s-au gandit sa dea o lovitura de imagine, or fi facut o intelegere cu romano-suedezii de la GreenGold Group si astia o sa taie, dar tot austriecii  vor prelucra si vinde masiv in afara. Ca nu stim noi afaceristi care sa dea gaina cu oua de aur, asa de-un pamplezir. Si nici nu ni se pare ca acesti austrieci au devenit niste buni samariteni, dintr-odata, peste noapte. Mai degraba, manevra e menita se dea uitarii faptul ca Schweinghofer a fost acuzata ca ar achizitiona lemn taiat ilegal din padurile Romaniei. Spre exemplu, in iulie 2017, retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Leroy Merlin a anuntat ca a exclus, in perioada martie-iunie 2017, din lantul sau de aprovizionare 25 de furnizori, printre care si Holzindustrie Schweighofer, deoarece acestia nu aveau certificare FSC (Forest Stewardship Council). Musca fiind prea mare pe caciula lor si clientii tot reducandu-se din cauza de taieri ilegale, s-o fi gandit padurarii lui Iohannis sa bage o interfata ca sa li se piarda urma.

author avatar
Andrei Coman
937 afisari

3 COMENTARII

  1. Se vede ca afacerile dintre Austrieci si Suedezi sunt bine puse la punct, si au realizat o suveica prin care ei castiga la greu si prostii de Romani nu se prind. Austriecii au mai cumparat, au exploatat si apoi au vandut Suedezilor combinatul de panificatie de la Pipera. Acestia din urma au inchis sectia de panificatie eliberand 250 de angajati, si importa aluat congelat din Suedia care e transportat zilnic cu 25 de tiruri. Deci ei cumpara graul ieftin de la noi, dau de lucru Suedezilor, si apoi ne vand noua produsul finit la un pret de profit neasteptat de la o tara saraca ca si Romania. In timpul acesta Romanii devin someri, au ramas fara fabrica de paine si mananca paine Romaneasca importata din Suedia, si Suedezii dupa dezafectare vor vinde cladirile si terenul cu milioane grele pe care apoi le impart cu Austriecii, fiindca toata rocada a fost facuta chiar cu scopul de a masca afacerea. Si Romanii nu stiu sa impuna clauze contractuale prin care sa interzica restructurarea obiectivului. Suedezii de la IKEA sunt de aceeasi factura si dupa ce au cumparat de la Harward University 33,000 ha de padure la pretul de $73.00/ha, se arunca la padurile Austriecilor, doar se cunosc de la afacerile anterioare.
    Mai jos e articolul despre afacerile lui Harward Univ. si IKEA cu cele 33,000 ha padure.
    https://www.huffingtonpost.com/entry/harvard-ikea-corruption-romania_us_56d86cbbe4b0000de4039509https://www.huffingtonpost.com/entry/harvard-ikea-corruption-romania_us_56d86cbbe4b0000de4039509
    La fel procedeaza Germanii cu fabrica de zahar din Oradea. Dupa ce au cumparat-o la pret de faliment, au folosit-o, si-au facut profitul, si acum o inchid pentru a o vinde la un pret mult mai ridicat, pun in somaj 800 de oameni, fermele care produceau sfecla de zahar raman cu ochi’n soare, si in scurt timp noi vom cumpara zahar din Germania.Si noi nu stim sa conditionam aceste afaceri. DAR MAI TREZESTETE ODATA ROMANE ! ! !

  2. Asa se intampla intr-o colonie,dupa ce unii,prieteni la catarama cu Mutalakul,rad sute de mii de ha de padure,ca sa nu mai apara in fata cu defrisarile salbatice baga la inaintare pe altii,acestia vor defrisa in continuare cu dezlegare de la primul om in colonie,adica mutalakul cat dulapul.

  3. 14.000 de hectare, un caca-maca, doar la restituirea pe naspa Hrebenciuc-Adam-Sturdza erau 43.000 de hectare, de 4 ori mai mult decat au austriceii in total. Dar deh, ne fura strainii bre, coruptii e buni, asa se spune la a3

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger