AcasăNewsPactul Sarkoyz-Merkel salveaza euro

Pactul Sarkoyz-Merkel salveaza euro

Nicolas si Angela s-au imbratisat cordial, hotarand sa salveze fraternitatea euro

Presedintele Frantei, Nicolas  Sarkozy si cancelarul german, Angela Merkel, s-au intalnit la Berlin, in secret si au hotarat sa sprijine Grecia.

Nicolas si Angela s-au imbratisat cordial, hotarand sa salveze fraternitatea euro

Nu stie nimeni detaliile discutiilor purtate intre cei doi lideri europeni, impreuna cu presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, cert este ca la Bruxelles s-a dat unda verde imprumuturilor catre Grecia si s-a stabilit scaderea dobanzilor si dublarea termenului de rambursare a banilor.

FMI avertizase ca daca liderii europeni nu cad de comun acord asupra unei solutii de salvare a Greciei, zona euro se va prabusi pe principiul dominoului. Bancherii americani, care nu mai au ce comenta despre capacitatea de plata a SUA, decat ca va fi mai rau decat in Marea Depresie din 1929, trambiteaza acum “moartea bancnotei euro”!

Pe principiul “sa moara si capra vecinului”.  Ei critica visul de 50 de ani al “Statelor Unite ale Europei” de a avea moneda unica, un vis politic, neviabil la nivel financiar. Meciul dolar-euro intra intr-o noua runda!

author avatar
Adina Mutar
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger