AcasăNewsPact SUA-Israel-Turcia impotriva Siriei

Pact SUA-Israel-Turcia impotriva Siriei

Sirienii au desfasurat divizii de mecanizate la granita cu Turcia, sa nu mai patrunda trupele expeditionare turcesti

Intr-o intalnire secreta intre oficiali israelieni si turci, la Ankara, s-a hotarat ca presedintele sirian Bashar al-Assad sa fie pus la zid.

Sirienii au desfasurat divizii de mecanizate la granita cu Turcia, sa nu mai patrunda trupele expeditionare turcesti

In ultimul an, relatiile dintre Turcia si Israel n-au fost prea cordiale, dar, pentru a termina cu regimul lui Assad, orientat catre Iran si Rusia, a fost reluata colaborarea.  Intai au fost discutii telefonice intre Barack Obama si premierul turc Tayyip Erdogan, iar saptamana trecuta ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Moshe Yaalon, a facut o vizita secreta la Ankara, unde a discutat cu premierul turc si cu seful serviciilor secrete MIT, Fidan Hakan.

Pe scurt, s-a hotarat ca regimul lui Bashar al-Assad este terminat, ca SUA si UE vor impune sanctiuni Siriei, iar Turcia va fi bratul armat, care va pune jar pe foc, hartuind trupele lui Assad. De aceea au si patruns trupe expeditionare turcesti pe teritoriul Siriei, punand si un steag al Turciei pe „reduta”. La sfarsitul saptamanii trecute, Divizia 4 Mecanizate, condusa de gen. Maher Assad, fratele presedintelui sirian, a dat afara trupele turcesti cu tot cu refugiatii sirieni, care au ridicat o tabara in Apadyn, pe teritoriul Turciei.

 

author avatar
Adina Mutar
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger