AcasăNews"Pacientul" Boc, consultat la Cotroceni

„Pacientul” Boc, consultat la Cotroceni

Traian Basescu consulta astazi Puterea si Opozitia. Pe tema blocajului aparut in Parlament, cum scrie pe site-ul Presedintiei, sau pe tema schimbarii lui Emil Boc, dupa cum insista sursele.

In cazul USL, lucrurile sunt clare: Crin Antonescu si Victor Ponta vor cere in cor alegeri anticipate. Interesant poate fi doar ca Ponta nu s-a deranjat sa ceara colegilor din PSD un mandat sau macar parerea, ci s-a multumit sa-si consulte guru-ul, pe liberalul Crin Antonescu. La fel de adevarat este ca, tinand cont de ce se petrece in PDL si in Coalitie, Opozitia a trecut pe locul doi, cu boicotul ei cu tot. Si asta pentru ca zilele de premier ale lui Emil Boc au ajuns la sfarsit, nu pentru ca i-o cere Traian Basescu, ci pentru ca pedelistii vor sa se debaraseze de tot balastul actualei guvernari. Paradoxal, la aceasta ora se poate spune ca UDMR  il mai sustine pe Boc, din moment ce doar maghiarii afirma ca nu vor premier tehnocrat sau independent, se multumesc cu ce exista.

Favoriti: Ungureanu si Georgescu

Cum-necum, Boc nu mai scapa. Zilele de premier ii sunt numarate. O demonstreaza si trecerea, peste noapte, a Robertei Anastase in tabara pedelistilor amatori de o schimbare hard: “O remaniere este necesara. Si Emil Boc poate fi schimbat”. Cum in Romania zvonurile preced evenimentele, Boc a fost deja “inlocuit” cu o intreaga pleiada de posibili premieri. Cei mai multi dintre ei finantisti, deoarece vremurile sunt grele, iar viitorul suna si mai prost. In formula largita, lista incepe cu Mugur Isarescu si continua cu adjunctul sau, Lucian Croitoru, finantistii Calin Georgescu si Daniel Daianu, plus sefii celor doua mari servicii de informatii, George Maior (SRI) si Mihai Razvan Ungureanu (SIE). Favoriti ai cursei sunt insa considerati a fi Mihai Razvan Ungureanu (de!, in Romania a mai castigat o data ultimul pe lista!) si Calin Georgescu. Ba chiar exista si varianta in care cei doi joaca la dublu, respectiv unul premier si altul ministru de Finante. Si pentru ca avem o tara vesela, indiferent cat de serioase ar fi lucrurile, Ionel Blanculescu, nominalizat si el in presa, s-a aratat gata deja sa rupa usa Guvernului pentru a-i lua locul lui Boc. Concret, Blanculescu a spus deja “da” unei functii executive de o asemenea importanta. Motivul: “Mi-ar putea permite sa aduc la indeplinire toate acele elemente pe care declam in emisiunile TV”.

author avatar
Simona Badulescu
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger