AcasăNewsPacienții, condamnați la moarte. Guvernul a blocat internările

Pacienții, condamnați la moarte. Guvernul a blocat internările

Guvernul a decis decimarea populației, în numele Covid

Măsura luată de Guvernul Orban, de a interzice spitalelor să interneze mai mult de doi pacienți într-un salon de șase paturi, este pur și simplu un atentat la viața românilor. Rămași două luni acasă, bolnavii cronici au luat cu asalt unitățile sanitare, însă medicii nu au voie să îi interneze.

Toți bolnavii din România vor fi considerați suspecți de Covid-19. Așa sună ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, publicat deja în Monitorul Oficial. Și, pentru că se pleacă de la prezumția că sunt infectați, bolnavii trebuie să stea singuri într-un salon sau, cel mult doi, dacă salonul este mai mare. Măsura aberantă face ca spitalele să funcționeze la aproape un sfert de capacitate, obligându-i pe medici să decidă cine are dreptul de a trăi și cine este lăsat să moară. ”În acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților care se prezintă la spitale sau la nivelul cabinetelor medicale ambulatorii se vor încerca, pe cât posibil, evitarea internării și efectuarea tratamentului medical la domiciliu/ambulatoriu. Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toți pacienții care se internează trebuie considerați ca fiind potențial infectați, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecție la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). La prezentarea în spital se va realiza triajul tuturor persoanelor și, în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone-tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (conform recomandărilor INSP). Pacienții suspecți vor purta obligatoriu mască, vor fi preluați de la triaj și conduși în zona-tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat față de restul bolnavilor. Dacă numărul pacienților nu permite internarea lor singuri în salon, aceștia pot fi internați câte doi într-un salon, însă cu respectarea unei distanțe de minimum 2 metri între aceștia. Pacienții vor purta mască pe toată perioada internării în zona-tampon. Personalul medical din zona-tampon va fi echipat corespunzător (halat de unică folosință peste uniforma de spital, mănuși, bonetă, mască). În cazul pacienților internați în zona-tampon, având rezultat pozitiv, medicul curant/de gardă sună la 112 și pacientul va fi transferat la cel mai apropiat spital dedicat managementului pacienților infectați COVID-19, conform reglementărilor legale în vigoare. Salonul va fi dezinfectat înainte de internarea următorului pacient. Persoanele care, în urma triajului, nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi internate în secțiile aferente patologiei prezentate, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între pacienți”, se arată în măsurile de organizare și desfășurare a activității în unitățile sanitare non-COVID pe perioada stării de alertă, prevăzute în Ordinul de ministru nr.828/2020.

Spitalele vor fi aproape goale

Managerii de spital se plâng că este aproape imposibil să respecți aceste măsuri și că bolile oamenilor se vor agrava. ”Ca să păstrez distanța de doi metri între pacienți trebuie să accept ocuparea a doar două paturi într-un salon. Sunt secții la noi cu mare adresabilitate, cum este cea de cardiologie, care este singura din județ, sau cea de interne, care a fost comasată cu secția de diabet”, ne spune Marius Niculescu, manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Pe de altă parte, unii manageri de spital atrag atenția că deja, de la instaurarea stării de alertă, spitalele s-au supraaglomerat cu cazuri urgente, cu oameni care au fost operați și care nu pot fi dați afară din unitatea sanitară. ”Este deja foarte aglomerat în spital. Bolnavii au stat două luni acasă și acum au venit disperați să se trateze. Pe noi ne-a prins acest ordin cu foarte mulți pacienți internați și nu putem să-i dăm afară, sunt pacienți operați, sunt pacienți grav bolnavi. O să încercăm să limităm internările, dar va fi foarte, foarte greu, mai ales acum, când este o avalanșă de bolnavi și în ambulatoriu, și la internări. Căutăm soluții, să vedem câte paturi putem păstra, suntem în măsurători și în calcule. În acest moment însă nu putem aplica acest ordin de ministru, pentru că ar trebui să dăm afară din spital mai mult de jumătate din pacienți”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, medicul epidemiolog prof. Delia Râșnoveanu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.369 afisari

7 COMENTARII

  1. Am atras atenția de nenumărate ori de crima din sistemul sanitar… acum v-ați convins că practic se vrea asasinarea populației!!.. ceea ce se întâmplă la ora actuala este de noaptea minții,cu bună știință acest criminal de ministru trimite la moarte mii de români… domnilor așa ceva s-a întâmplat în Germania anilor ’30!!!.

  2. Vai de pulica noastră! Popor tâmpit și mancurt! Hai, băi, mămăligilor, să ne ridicăm de pe coadă, să-i spanzurăm de limbă și să le băgăm câte un drug de fier în cur nenorociților care, de treizeci de ani, îngroapă România. Altminteri, mâine, poimâine, o să ne fută până și nevestele și copiii, toate scursurile.

  3. Medicul epidemiolog prof. Delia Rasnoveanu spune foarte bine , ”CAUTAM SOLUTII”, e constienta ca un mar putred compromite toata gramada , trebuie sa gaseasca o modalitate atat pentru tratarea bolnavilor cat si o preventie riguroasa pentru preintampinarea infestarii acestora cu coronavirus . Autoarea articolului exagereaza , din nou , apeland la titluri bombastice : Pacientii – condamnati la moarte , impuscati , ghilotinati , arsi pe rug , apocalipsa ! Flasneta de serviciu ( Anonymous Rammstein Glontu ) a sarit oparita , a gasit imediat oportunitatea de a ataca guvernul acuzandu-l de genocid , crima in sistemul sanitar , asasinarea populatiei , noaptea mintii etc . Miroase de la o posta a manipulare colectiva , autoarea in cardasie cu postacul , fara ca niciunul sa sugereze macar cum ar putea fi impacata si capra si varza . Nenica , jurnalism d-asta …pe toate drumurile , atati postacii de serviciu cu titluri panicarde si continut veninos , te-ai spalat pe maini si consideri ca ti-ai facut datoria fata de sefi , astepti sa te cheme casiera pentru bonus . Propuneri mai bune pentru solutionarea situatiei ? Nema , scopul este sa sufli la nesfarsit in carbuni sperand ca o sa dai nastere unui incendiu de proportii , prinzi pompierii in greva si refuza sa intervina invocand lipsa apei si a secetei . Vai si-amar , asta e jurnalism sau propaganda ?

  4. ba, nu mai retineti obligatoriu cass la populatie nemernicilor daca tot blocati acccesul la tratamente , nu asigurati med la bolnavii cronici in afara de acg=chizitii de masti pt guvizi!!!!!

  5. Pai, luati-le ba, beregata alora de au interzis internarile !
    Sau nu va pasa de rudele voastre care mor cu zile, DOBITOCILOR !
    Puneti mina pe ce apucati si faceti dreptate, legume penibile ce sinteti !
    Hai, sculati-va odata impotriva crimei, ca a ajuns la voi !!!

    • Mi s-a sculat peruca si am pierdut-o din cauza vijeliei , sunt urat cu craci asa chel , imi vine sa-mi iau beregata cu sataru cand ma privesc in oglinda . Am pus mana pe o claie cu fan pe care am legat-o cu rafie de urechi , imi sta mai bine blond , zici ca sunt un dovleac galben ciopartit la porci , o leguma penibila , nu se mai scoala nici un flaut zbarlit cand vede asemenea jaf.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger