AcasăNewsPacienta transferata in Austria nu avea carte de identitate si nici asigurare...

Pacienta transferata in Austria nu avea carte de identitate si nici asigurare medicala

Politistii au facut demersuri ca pacienta sa poata ajunge in Austria fara acte de identitate

Pacienta cu arsuri pe 50% din suprafata corupului transferata la o clinica in Viena nu avea niciun fel de asigurare medicala si nici macar carte de identitate, singurul document prezentat de rude fiind un certificat de nastere, precizeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Politistii au facut demersuri ca pacienta sa poata ajunge in Austria fara acte de identitate

Scandalul iscat pe marginea pacientei cu arsuri din Timisoara, pentru care apartinatorii au fost nevoiti sa plateasca benzina si vigneta pentru transportul pana in Austria, ia o alta turnura. Potrivit conducerii Ministerului Sanatatii, apartinatorii pacientei au declarat ca pacienta s-a intors din Italia in luna decembrie a anului trecut si nu este asigurata medical nici in Romania, nici in Italia. Dupa internarea la clinica din Timisoara si evaluarea starii pacientei, medicii au decis transferul pacientei in strainatate, insa procedura prevede ca este necesar acordul unei rude de gradul I pentru acest transfer. ” Prima dintre rudele de gradul I contactate a refuzat transferul, iar la momentul primirii acceptului de transfer din partea celei de-a doua rude cu care medicii au luat legatura, starea pacientei s-a degradat, fapt care nu a mai permis transferul la acel moment, conform raportului intocmit de medicii care o ingrijeau. Stabilizarea  pacientei a fost semnalata de medicii curanti duminica, 9 iunie, data la care apartinatorii au prezentat pentru prima oara un act de identitate al pacientei (certificatul de nastere), necesar pentru intocmirea procedurilor de transfer”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger