AcasăNewsPacient recalcitrant la Vaslui. A distrus aparatură medicală și mobilier din spital/„Acest...

Pacient recalcitrant la Vaslui. A distrus aparatură medicală și mobilier din spital/„Acest incident a fost cel mai grav de până acum”

sursa foto: Facebook/Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Din rândul incidentelor cu care ajung să se confrunte, uneori, cadrele medicale din unitățile spitalicești face parte și un episod ce a avut loc la Vaslui. Acolo unde un bărbat a provocat pagube la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a unui spital.

Un pacient transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a făcut scandal, fiind violent cu cadrele medicale şi a distrus aparatură medicală, mobilier şi medicamente din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, informează Agerpres.

sursa foto: vremeanoua.ro

Manager: „Acest incident a fost cel mai grav de până acum”

Managerul unității spitalicești vasluiene a catalogat incidentul drept „cel mai grav de până acum”, menționând că au mai fost situații de pacienți cu comportament violent.

Mai multe echipamente de la UPU au fost distruse în urma episodului violent al cărui portagonist a fost respectivul pacient. Potrivit managerului SJU Vaslui, Ana Rinder, bărbatul – care era foarte agitat şi fusese adus la spital după un episod de automutilare la domiciliu – a distrus două electrocardiografe, monitorul unui calculator, o imprimantă multifuncţională. Dar şi mai multe fiole de medicamente.

Din câte a mai precizat managerul spitalului, după acest incident, bărbatul a fost transferat la Secţia de Psihiatrie.

Ne-am mai confruntat cu astfel de situaţii, când pacienţii au avut comportamente violente, dar acest incident a fost cel mai grav de până acum. Vom lua măsuri suplimentare, în vederea protejării cadrelor medicale şi a pacienţilor. Au fost provocate distrugeri semnificative în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.

Echipa medicală a intervenit prompt pentru calmarea pacientului, fiind solicitate forţele de ordine. Bărbatul a fost apoi transferat Secţia de Psihiatrie„, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

În cazul de față, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili exact împrejurările producerii incidentului.

author avatar
Andrei Coman
199 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum au acționat cadrele așa prompt, când nebunul a distrus aparatura de la UPU ?? Și apoi, iar întreb: pe amărâții ăia de bătrâni din azile, îi pot lega de pat deși sant inofensivi, dar pe nebun îl lași de capul lui.?? Halal profesionalism sau mai exact, lipsă totala de interes.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger