AcasăNewsPacient cu arsuri, de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, transportat cu o aeronavă militară...

Pacient cu arsuri, de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, transportat cu o aeronavă militară în Germania

sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Un pacient cu arsuri, de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală, este transportat marţi, 5 septembrie, cu o aeronavă militară la un spital din Germania, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

MApN a anunțat că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, „a aprobat executarea unei noi misiuni umanitare marți, 5 septembrie, la ora 09.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru transportarea aeriană a unui pacient diagnosticat cu arsuri de la Spitalul Clinic de Urgențe „Bagdasar-Arsenie” din București la Spitalul Universitar din Lubeck, Germania”.

Aeronava zboară pe ruta București-Lubeck și retur

Conform comunicatului MApN, aeronava militară de tipul C-27 J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat în această dimineață pe ruta București-Lubeck și retur.

„Misiunea se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat”, a mai anunțat Ministerul Apărării. S-a mai precizat că echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborurilor este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

author avatar
Andrei Coman