AcasăNews(P) SERIAL / Încă un furt la Fortuna: un preot și-a făcut...

(P) SERIAL / Încă un furt la Fortuna: un preot și-a făcut de cap cu 200.000 de euro la online, fără să fie prins o lună (episodul IV)

(P) SERIAL / Încă un furt la Fortuna: un preot și-a făcut de cap cu 200.000 de euro la online, fără să fie prins o lună (episodul IV) / sursa foto: playresponsibly.ro

Metoda tunurilor la păcănele nu reprezintă singura metodă de îmbogățire peste noapte folosind o agenție terestră de pariuri sportive și jocuri de noroc. Și zona de online oferă porțite multiple și bănoase pentru a comite măgării, iar sumele aflate în joc sunt cu adevărat impresionante.

Și de această dată, în mijlocul scandalului se află gigantul FEG, care reunește pe teritoriul României circa 1.800 de agenții sub brandurile Fortuna și Casa Pariurilor, operatori care au fuzionat și au intrat în portofoliul concernului slovac Penta Investments.

La centru nu existau parolele camerelor de supraveghere

Firma Grand Roffor Group SRL, administrată de bihoreanul D.I., un fost preot intrat în zona de antreprenoriat cu jocuri de noroc, a profitat de restricțiile pandemice și a dat un tun de un million de lei. Omul și-a deschis o agenție Fortuna în Oradea și una în Marghita, ambele în regim de franciză. În unitatea din Oradea, și-a pus soția vânzătoare.

Jucător înrăit de pariuri sportive și jocuri de noroc, fostul părinte și-a făcut un cont online în care și-a „vârsat” singur suma de 200.000 de euro. Fără să depună în casierie banii respectivi, sumă care ulterior ar fi trebuit să ajungă în bancă, în contul Fortuna. Orădeanul a jucat, practic, pe banii Fortuna, fără a fi prins de sistemul de supraveghere. Cei de la centru nu avea parolele de acces la camerele video din agenție, încă o scăpare nedemnă de o companie internațională de talia FEG.

Prins abia după o lună

Orădeanul și-a făcut de cap timp de o lună, fără să fie prins, deși cei din biroul central aveau zilnic acces la sumele rulate de fiecare agenție în parte. Suma uriașă de la Oradea ar fi trebuit să atragă atenția, în condițiile în care toată zona Bihor-Arad, cu circa 80 de agenții, abia producea un profit total de un milion de lei pe lună. Iar o singură agenție din Oradea, deschisă de numai o lună, avea în casierie 200.000 de euro (un milion de lei).

Fiind pandemie, D.I. n-a fost presat de managerul de zonă să-și îndeplinească atribuțiile de francizat, adică să depună în bancă banii pe care-i deținea în casierie. A ales să joace banii cu care alimentase contul, fără să scoată vreun ban. Astfel, se poate spune că a limitat prejudiciul celor de la Fortuna, care înseamnă acum doar taxele de 5% din suma respectivă (10.000 de euro) pe care le are de plătit către Bugetul de Stat.

Orădeanul și-a recunoscut vina, după ce a fost prins, și s-a angajat la notar că va achita prejudiciul. Nici acest litigiu nu se află pe portalul instanțelor de judecată, așa cum nici scandalurile de la păcănelele din Nenciulești și Ștefănești n-au fost tranșate la tribunal. „Cei de la Fortuna se tem de procese”, spune un insider.

A plătit doar managerul de zonă

Cazul a explodat, dar de plătit cu postul a făcut-o doar managerul zonal Darius Pogan. Angajatul și-a recunoscut eroarea și a plătit cu postul, fără să se țină cont de cei 19 ani de vechime pe care-i avea în firmă, timp în care se achitase cu brio de sarcinile de serviciu.

FEG a fost nevoită să-i achite salarii compensatorii, cerându-i să nu comenteze cazul fiind prețul tăcerii. Asta după ce angajatul a reclamat că, având două firme, nu putea fi izgonit decât dintr-una dintre ele, Fortuna, nu și din cea pe care era plătit de Casa Pariurilor.

A plătit cu funcția managerul, dar sistemul pramidal care-l are în frunte pe managerul de retail a rămas intact. Un caz asemănător de fraudă a avut loc la Timișoara, dar, spre deosebire, de Oradea, acolo, managerul a fost promovat, nu dat afară. „Sistemul PCR, Pile-Cunoștințe-Relații, merge din plin și la privat, nu doar la stat”, remarcă un angajat Fortuna.

Playresponsibly a intrat în posesia unei liste cu mai mulți angajați Fortuna puși pe liber de FEG, oferindu-li-se salarii compensatorii. Mulți aveau funcții importante, fiind manageri regionali: Diana Ramescu, Angelica Radu Angelica, Mariana Scheuleac, Adrian Panta, Bianca Bonchiș, Gabriela Tătăran, Sidonia Itu, Florina Micu. Cei mai mulți sunt proveniți de la „aripa” Casa Pariurilor” de dinainte de fuziune, iar cei promovați în locul lor poartă „insigna” Fortuna.

Redacția a solicitat punctul de vedere al conducerii Fortuna, reacție care se lasă așteptată.

author avatar
National
438 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am pretentia de la voi ziarul „National” sa intrebati cine e proprietarul real al Fortuna..eu stiu…Dorin Cocos escrocul lui Urdea secretara lui PetrpvQiombete de la Cotroceni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger