AcasăNews(P) Liderii asociațiilor din domeniul jocurilor de noroc, caracterizați de instituția care...

(P) Liderii asociațiilor din domeniul jocurilor de noroc, caracterizați de instituția care îi controlează: de la „specialist depășit” la „oportunist și speculator”

Liderii asociațiilor din domeniul jocurilor de noroc, caracterizați de instituția care îi controlează: de la „specialist depășit” la „oportunist și speculator” (sursa foto: playresponsibly.ro)

În interviul filmat luat lui Tudor Simota, director general la ONJN și președinte al instituției în intervalul 16-20 iunie, Playresponsibly i-a cerut funcționarului să-i caracterizeze pe liderii asociațiilor care funcționează în piața jocurilor de noroc.

Cu mulți, instituția este nevoită să interacționeze, iar „fiecare are propriul său interes”, după cum constată oficialul. Dintre toți, cel mai dur a fost taxat un fost consilier ONJN, Dan Ghiță, până deunăzi șef de cabinet al președintelui Alin Teodor, acum liderul unei asociații care adună la un loc mai multe companii de profit, Rombet.

Simota i-a inclus pe Teodor și pe Ghiță în gruparea „păpușată” de senatorul liberal Liviu Voiculescu, care, în viziunea lui, a încercat să dea un tun la ONJN cu ajutorul păcănelelor, intenția fiind de a scoate bani negri din aparatele de tip slot machines cu ajutorul unor anumiți operatori.

Simota despre:

Liviu Popovici (președinte Romainian Bookmakers): „Un tip decent”

Sorin Constantinescu (consultant în domeniul cazinourilor): „Un specialist, dar cam depășit cu online-ul”

Puiu Pascu (președinte Romslot): „Aceeași situație”

Dan Ghiță (președinte Rombet): „Un oportunist. Este un fost consilier al președintelui. Este unul care face parte din grupul pe care l-ați definit dumneavoastră înainte. Eu v-am spus din ce grupare face parte, dar dumneavoastră ați definit niște grupuri existente. Deci, este un personaj, un speculator. Eu pe Dan Ghiță îl cunosc din 2012, când a fost director la Loterie și eu eram reprezentant AGA. Da, a fost dat afară din post, pentru că n-a dus niciun obiectiv la capăt, dintre cele stabilite”

Replica lui Dan Ghiță:

Caracterizările domnului Simota în ceea ce mă privește nu prezintă un interes deosebit. Îi voi oferi ocazia de a oferi detalii și probe pentru aceste alegații în fața instanței sau să își ceară scuze public, dacă sunt afirmații lipsite de orice fundament”.

author avatar
National
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger