AcasăNews(P) EXCLUSIV / Tudor Simota rupe tăcerea: interviu fără perdea despre jocurile...

(P) EXCLUSIV / Tudor Simota rupe tăcerea: interviu fără perdea despre jocurile de la ONJN. Dezvăluiri despre grupurile de interese care l-au dat jos din fruntea instituției după 5 zile de la numire

(P) EXCLUSIV / Tudor Simota rupe tăcerea: interviu fără perdea despre jocurile de la ONJN. Dezvăluiri despre grupurile de interese care l-au dat jos din fruntea instituției după 5 zile de la numire (sursa foto: playresponsibly.ro)

Într-o perioadă agitată, când Coaliția de la putere a plănuit să cuprindă în noul Cod Fiscal prevederi legate de supra-impozitarea jocurilor de noroc cu 40%, decizie care ar urma să îngroape piața de profil din România, susțin specialiștii din domeniu, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organism aflat în subordinea Guvernului, stă pe un butoi cu pulbere.

Organizația care reglementează și controlează piața jocurilor de noroc de la noi, aducând la bugetul de stat peste un miliard de euro anual, freamătă în aceste zile.

Conducerea instituției, numită poilitic și revenindu-le de drept liberalilor, a fost schimbată peste noapte, fiind dat jos președintele Tiberiu-Alin Teodor. Doar că premierul Nicolae Ciucă a revenit subit asupra deciziei.

Omul aflat în fruntea Guvernului l-a instalat, într-o zi de joi, 16 iunie, pe Tudor Simota, până atunci director general al instituției, în funcția de președinte cu rang de secretar de stat.

Luni, 20 iunie, Simota era schimbat, aruncat precum o măsea stricată, fiind promovată o persoană din fosta conducere, care ocupase până atunci postul de vicepreședinte, Mihail-Silviu Pocora. Asta deși, în cele 5 zile, Simota nu apucase să semneze vreun document ca șef de instituție, fiind plecat în concediu de odihnă.

Numai simpla enumerare a faptelor indică sfere de influență care îl depășesc până și pe Nicolae Ciucă, fostul ofițer de Armată fiind pus în situația să-și anuleze semnătura pe decretul de numire.

Aflat de mulți ani la ONJN, Tudor Simota, omul care conduce de facto instițuția, în condițiile în care președintele și vicepreședintele au fost tot timpul „parașutați” politic, a decis să spargă tăcerea, într-un interviu acordat pentru playresponsibly.

Fostul ofițer de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate a promis că va desface ghemul intereselor care gravitează în jurul ONJN și va vorbi despre fiecare personaj cu notorietate din domeniul jocurilor de noroc.

Simota și-a luat angajamentul să răspundă și la întrebările delicate, cum este cea despre relația pe care o are cu Odeta Nestor, fosta șefă a ONJN, trecută acum în partea cealaltă, reprezentând o asociație a operatorilor din domeniu.

Rămâneți pe playresponsibly, pentru a afla cum arată sferele de putere și cine face cărțile în domeniul jocurilor de noroc.

author avatar
National
897 afisari

5 COMENTARII

  1. E agasantă reclama deșănțată pentru scutirea jocurilor de noroc de impozite. Repet ce am mai spus: fiind viciu netrebnic, se cuvine impozitat cu cel puțin 75%, și nu cu amaratatul de 40%, avut în vedere. Văd că băieții lucrează cu buget deschis pentru publicitatea agresivă. Orice om, cu o fărâmă de bun simț, cere impozitarea drastică a jocurilor de noroc.

  2. Mananca mult si multi inclusiv straini greci, italieni etnicii nostrii romani cum a scris presa , cert e ca vor tot asa cum a anulat acea infima parte din profit care mergea la intretinerea monumentelor!!!

  3. Mult va ma place sa o sugeti pe bani, cu cât va plătește sa scrieți rahatul asta?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger