AcasăNewsOZN-uri in palarie: Churchill era interesat de extraterestrii

OZN-uri in palarie: Churchill era interesat de extraterestrii

Politician influent, lider militar, mare orator. Sunt numai cateva din calitatile recunoscute ale controversatului Winston Churchill. Insa Sir Winston avea si o latura ascunsa: pasiunea pentru stiinta si abordarea ei vizionara.

”Pentru mine, a fost o mare surpriza, anul trecut, cand, in timp ce vizitam National Churchill Museum din Fulton, directorul Timothy Rileu mi-a aratat un eseu dactilografiat de Churchill”, relateaza astrofizicianul Mario Livio intr-un articol publicat miercuri de revista britanica Nature. Intitulat  ”Are We Alone in the Universe?” eseul, care a fost scris in doua perioade (sfarsitul lui 1930 si sfarsitul lui 1950) si care nu a fost niciodata publicat, consacra 11 pagini intrebarii, mereu de actualitate, cu privire la o posibila existenta a unei vieti extraterestre. ”Ceea ce este extraordinar, este modul lui de a gandi, abordeaza problema ca un om de stiinta”, a explicat pentru Afp Mario Livio. ”Churchill folosea argumente care sunt si astazi de actualitate”.

Ce-i viata? Ce inseamna zona locuibila?

Plecand de la ideea ca este putin probabil ca viata sa nu existe numai pe Terra, tinand cont de imensitatea Universului, Churchill incepe prin a defini ce este viata, adica, spune el, ”capacitatea de a se reproduce si de a se multiplica”. Apoi, el defineste ceea ce numim astazi ”zona locuibila”, zona unde o planeta are, in jurul stelei sale, o temperatura compatibila cu prezenta apei in stare lichida, indispensabila vietii. Churchill precizeaza ca viata nu poate exista decat in regiunile unde temperaturile oscileaza ”putin intre punctul de congelare si cel de fierbere al apei”. El adauga ca un mare numar de planete din afara sistemului solar ar putea avea, cu siguranta, ”dimensiunea suficienta pentru a permite prezenta apei la suprafata si o atmosfera, sau ceva asemanator”. Si ca anumite planete sunt ”la o distanta optima de soarele lor pentru mentinerea unei temperaturi convenabile”.

Nu suntem singuri

”Nu sunt suficient de impresionat de succesul civilizatiei noastre pentru a gandi ca Pamantul este singurul loc unde exista viata si creaturi inteligente in acest Univers urias, sau ca noi suntem fiintele cele mai avansate psihic si mental”, scrie Churchill. ”Intr-o epoca in care numerosi politicieni respingeau stiinta, gasesc ca este justificat sa vorbim de un lider profund angajat”, subliniaza astrofizicianul.

author avatar
Tudor Borcea
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger