AcasăNewsOua de import, cu salmonella. Peste 10.000, retrase deja de pe piata

Oua de import, cu salmonella. Peste 10.000, retrase deja de pe piata

Probleme in cazul unor loturi de oua ajunse pe piata autohtona tocmai din Polonia. Produsele de origine avicola s-au dovedit a fi infestate cu bacteria ce sta la originea toxiinfectiilor alimentare.

Concret, mai-marii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Covana au confirmat, in prima zi sa saptamanii, faptul ca inca din dimineata zilei precedente s-a primit o alerta in aceasta privinta. Odata receptionata alerta, inspectorii sanitar-veterinari au si pornit pe teren. Si nu oricum, ci decisi sa retraga de la comercializare, din judetul Covasna, ouale despre care DVSA Covasna anunta cat se poate de clar ca „erau infectate cu bacteria Salmonella enteritidis”. Sursa citata mentioneaza faptul ca in mai putin de doua ore de la primirea semnalului, au fost scoase de la vanzare peste 10.000 de oua.

Ca sa va faceti o idee asupra pericolului produs de Salmonella, e bine sa stiti ca specialistii spun ca odata patrunsa in organism, bacteria poate cauza, incepand cu primele 6 ore de la infestare si pana in decurs de 48 de ore de la contractare, atat stari de voma, cat si dureri de cap, diaree, posibil febra.

sursa foto: cugetliber.ro

298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger