AcasăNewsOstaș american rănit în lanul de porumb, la Buzău (VIDEO)

Ostaș american rănit în lanul de porumb, la Buzău (VIDEO)

Un militar american de 29 de ani a fost rănit vineri dimineaţă în timpul unui exerciţiu de paraşutare la care participa alături de mai mulți soldați.

Se pare că parașutistul american a căzut într-un lan de porumb. Tânărul de 29 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar în urma computerului tomograf efectuat s-a constatat că nu are şi alte leziuni. Starea lui este stabilă, susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău.

„Acum medicii decid dacă îl vor transfera la o altă unitate medicală sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă. La baza de la Boboc, din judeţul Buzău, se desfăşoară zilele acestea exercițiul militar de amploare Saber Guardian 2019. Lt.col. Daniel Nistor a declarat că militarul american a acuzat dureri de cap după parașutarea de la baza aeriană Boboc, la care au participat 1.300 de soldați, în cadrul exercițiului Saber Guardian. Nu au fost problem legate de deschiderea parașutei.

Paul Dumitru, directorul exerciţiului a informat despre exercițiu: „Pe timpul exerciţiului militarii parteneri din 5 state ca SUA, Germania, Olanda, Italia şi Spania vor exersa tactici tehnice şi proceduri astfel încât să fie obişnuiţi cu terenul din această zonă”.

În zilele următoare, militarii români alături de reprezentanţii celorlalte ţări aliate se vor deplasa într-o zonă de deal împădurită, unde vor simula intervenţii şi operaţiuni pe teren accidentat.

[youtube]wKZLdp89FwU[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
318 afisari

1 COMENTARIU

  1. O groaza de parașute cu care aterizarea e mai lina ca pasul strengarului. Vad ca parasutele nu difera de cele din razboiul 2.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger