AcasăNewsOspat cu doi elefanti, doi bivoli, cinci antilope Impala si un leu

Ospat cu doi elefanti, doi bivoli, cinci antilope Impala si un leu

Pentru a-si sarbatori in stil mare ziua de nastere, in 28 februarie, inoxidabilul presedinte al Zimbabwe planuieste uciderea a zeci de animale salbatice ce vor face parte din meniul invitatilor.

La 91 de ani, presedintele Mugabe va organiza o petrecere in stil mare. Si, evident, una controversata. Nu mai putin de 20.000 de persoane il vor sarbatori pe cel care conduce Republica Zimbabwe din 1987, pe 28 februarie intr-un hotel-spa luxos, situat nu departe de Cascada Victoria, potrivit Le Figaro. In meniu figureaza doi elefanti, doi bivoli, cinci antilope Impala si un leu. Numai pentru uciderea acestor animale nota de plata se ridica la 105.000 euro, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Animalele vor fi oferite de un fermier local si vor veni in completarea altor 27 de elefanti, care vor fi adusi din China pentru simandicoasa petrecere. ”Pentru moment, suntem pe cale sa aranjam cu autoritatile parcurilor si faunei ca animalele sa fie impuscate cu cateva zile inaintea sarbatorii. Suntem si in legatura cu hotelul care va conserva carnea”, a explicat fermierul in cauza jurnalului Zimbabwean Chronicle.

Anul trecut, s-au mancat ”doar” 90 de vaci

Militantii pentru drepturile animalelor au criticat virulent initiativa, la fel si vecinii fermierului, care l-au acuzat ca exploateaza resurse pretioase fara sa se acorde compensatii financiare, in conditiile in care animalele care vor fi oferite lui Mugabe vor fi contabilizate din cota lor anuala de vanatoare, ceea ce-i va priva de resurse indispensabile. Nu este prima oara cand Robert Mugabe organizeaza petreceri gigantice cu ocazia aniversarii zilei sale de nastere, intr-o tara in care majoritatea populatiei traieste cu mai putin de doi dolari pe zi. Anul trecut, 90 de baloane au fost lansate in cadrul unui festin la care au fost sacrificate 90 de vaci. Tortul lui Mugabe a cantarit, evident, 90 kg iar petrecerea a costat 40 milioane de dolari. Aniversarea de luna aceasta nu va fi ultima, potrivit lui Mugabe, care a avertizat deja ca va atinge suta. Iar Constitutia Republicii Zimbabwe ii permite, teoretic, sa ramana la putere pana la varsta de 99 de ani. La multi ani?

author avatar
Tudor Borcea
677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger