AcasăNewsOSCE constata fraude in numararea voturilor in alegerile din Rusia

OSCE constata fraude in numararea voturilor in alegerile din Rusia

Alegerile legislative ruse, castigate de partidul aflat la putere, Rusia Unita, au fost marcate de „incalcari frecvente” in cadrul numararii voturilor, in special introducerea in urna a unor buletine suplimentare.

„Votul a fost bine organizat, dar calitatea procesului s-a deteriorat considerabil in timpul numaratorii, care a fost caracterizata de incalcari frecvente ale procedurii, cu indicii grave de introducere a unor buletine suplimentare”, a anuntat Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa.

OSCE a constatat, de asemenea, o „concurenta politica limitata si neechitabila” in timpul campaniei si a subliniat „lipsa de independenta” a autoritatilor electorale si a presei. Organizatia a dezvaluita ca „in pofida” acestor nereguli, „alegatorii si-au folosit dreptul de a-si exprima alegerea”.

„Sunt necesare schimbari pentru ca vointa poporului sa fie respectata”, a dezvaluit un oficial din cadrul misiunii de observare, Petros Efthymiou, intr-un comunicat.

„Am subliniat in special ingerintele statului la toate nivelurile vietii politice, lipsa conditiilor necesare pentru o competitie corecta si absenta independentei presei”, a adaugat el.

Partidul Rusia Unita al lui Vladimir Putin a castigat alegerile de duminica, obtinand majoritatea absoluta in Camera inferioara a Parlamentului (Duma), cu 238 de deputati din totalul de 450, un scor important dar care marcheza un regres in raport cu 2007. Presa independenta si organizatia neguvernamentala rusa Golos au inventariat numeroase fraude pe tot parcursul zilei de duminica.

Comisia Electorala Centrala din Rusia a anuntat, la randul sau, ca nu a fost constatata nicio fruada notabila.

author avatar
Ciprian Purice
99 afisari

1 COMENTARIU

  1. in rusia, oricine ar fi castigat, in fapt, tot putin e castigator…si poate e mai bine asa, avand in vedere ca rusia nu se confrunta cu criza economica, are stabilitate…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger