AcasăNewsOscaruri 2018. "Shape of Water", cel mai bun film

Oscaruri 2018. „Shape of Water”, cel mai bun film

Editia din acest an a Oscarurilor a avut de toate – mult-ravnitele trofee, tinute spectaculoase, discursuri pline de emotie, dar si unul premiat pentru cat de scurt a fost.

De departe, insa, gala din acest an a Oscarurilor a fost una aparte pentru echipa peliculei „The Shape of Water”, cea care a obtinut cele mai multe trofee. Lungmetrajul a castigat la categoria „cel mai bun film” si „cel mai bun scenariu”, dar si la „cea mai buna coloana sonora” – Alexandre Desplat-  si i-a adus lui Guillermo del Toro un Oscar pentru cel mai bun regizor.

Cel mai bun actor intr-un rol principal la cea de-a 90-a ceremonie a Oscarurilor a fost desemnat Gary Oldman, pentru „Darkest Hour”, in timp ce Frances Mc Dormand a castigat trofeul acordat celei mai bune actrite in rol principal, pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Un coleg de-al sau din distributia aceluiasi film a fost recompensat cu trofeul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar – Sam Rockwell. In schimb, cea mai buna actrita in rol secundar a fost desemnata Allison Jenney, din „I, Tonya”.

sursa foto: facebook.com/TheAcademy

author avatar
Cristina Stefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger