AcasăNewsOscar Pistorius, nevinovat pentru crima cu premeditare

Oscar Pistorius, nevinovat pentru crima cu premeditare

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost declarat nevinovat in dosarul in care era judecat pentru ca si-a ucis cu premeditare iubita.

Dupa mai bine de un an si jumatate de cand a impuscat-o mortal pe iubita sa, fotomodelul Reeva Steenkamp, atletul paralimpic Oscar Pistorius a primit o uriasa mana de ajutor din partea magistratilor din Pretoria, orasul in care Pistorius a fost judecat pentru crima cu premeditare.

Desi procurorii si avocatii familiei Steenkamp au oferit numeroase dovezi ale problemelor dintre cei doi indragositi si argumente care sa ateste comportamentul vulcanic al atletului, judecatoarea Thokozile Masipa a ajuns la concluzia ca Pistorius nu poate fi condamnat pentru crima cu premeditare.

Masipa a respins mai multe mesaje violente transmise de atlet iubitei sale si a precizat ca nu exista suficiente dovezi pentru a-l condamna pe Pistorius pentru crima cu premeditare.

In schimb, Pistorius, care a plans din nou si a vomitat in sala de judecata, poate fi inca acuzat de ucidere din culpa, un verdict in acest sens urmand a fi dat, cel mai probabil, saptamana viitoare.

In noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, Pistorius a impuscat-o de patru ori pe iubita sa, prin usa de la toaleta. Inca de la momentul incidentului, Pistorius a sustinut ca a crezut ca in toaleta sa se afla un intrus, s-a speriat din cauza zgomotelor facute de persoana din baia si a tras de patru ori prin usa inchisa.

author avatar
Cristi Ionita
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger