AcasăNewsOscar 2018: „The Shape of Water”, 13 nominalizari

Oscar 2018: „The Shape of Water”, 13 nominalizari

Pelicula „The Shape of Water”, regizata de Guillermo del Toro, a primit cele mai multe nominalizari pentru cea de-a 90-a editie a galei premiilor Oscar, respectiv 13. Acestea includ categoriile „cel mai bun regizor”, „cea mai buna actrita in rol principal” si „cel mai bun film”.

In plutonul imediat urmator, vin „Dunkirk” (opt nominalizari(, „Three Billboard outside Ebbing, Missouri” (sapte), „Darkest Hour” (sase nominalizari) si „Lady Bird”, cu cinci nominalizari. Nominalizarile au fost anuntate, ieri, de Tiffany Haddish si Andy Serkis, alaturi de presedintele Academiei de film americane, John Bailey. Anul acesta, Oscarul numara o premiera: Libanul se afla pentru prima data in cursa pentru „cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza”. De asemenea, ca raritate, trebuie spus ca Greta Gerwig este a cincea femeie care a primit, de la infiintarea premiilor, o nominalizare la categoria „cel mai bun regizor”.

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, si va fi prezentata de Jimmy Kimmel.

„Transformers: The Last Knight”, preferat la Zmeura de Aur

Lungmetrajul „Transformers: The Last Knight” conduce in lista nominalizarilor pentru premiile Zmeura de Aur, distinctii ce recompenseaza cele mai slabe prestatii actoricesti si filme din anul precendent. Transformers a primit noua nominalizari, inclusiv pentru cel mai prost film si cei mai prosti actori. Intre peliculele nominalizate la categoria „cel mai prost film” se afla „Fifty Shades Darker”, care, in opinia fondatorului premiilor, John Wilson, „mai degraba te adoarme decat sa fie sexy”, remake-ul „Baywatch”, „The Emoji Movie” si „The Mummy”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger