AcasăNewsOrientul Mijlociu e in fierbere! Aliatii vor sa curete Siria de teroristi

Orientul Mijlociu e in fierbere! Aliatii vor sa curete Siria de teroristi

Mujahedinii ceceni, motiv de interventie externa in Siria

Stirile privind Orientul Mijlociu se precipita. SUA si-au scos de urgenta cetatenii din Yemen, subliniind ca acolo va avea loc „razboiul cu teroristii”.

Mujahedinii ceceni, motiv de interventie externa in Siria

Tinta, „uriasul val Al Qaida” din Siria

O „falanga” este si in Yemen, dar toate privirile analistilor militari sunt indreptate spre… Siria. Un raport militar avertiza asupra pericolului reprezentat de contingentele de jihadisti ceceni din Jaish al-Muhajireen wal Ansar. Acestia au reusit la 5 august performanta sa cucereasca baza aeriana Minakh, aflata la 10 kilometri sud de Alep, unde se aflau elicoptere rusesti de atac Mi-8, dand posibilitatea fortelor de opozitie sa inainteze in inima provinciei alawite Latakia, unde au cucerit 11 localitati. Avertismentul se referea la faptul ca jihadistii ceceni i-au decapitat pe soldatii lui Bashar din baza, dupa cum le e „stilul”.

Rusia, Israelul, SUA au sarit imediat in sus, stiut fiind ca sunt tinte predilecte ale jihadistilor ceceni si au trupe in zona. Drept pentru care s-au aratat gata de razboi „cu uriasul val Al Qaida” din Siria. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a mers pana acolo incat a facut apel la trupele lui Bashar si ale Armatei Siriene Libere sa se uneasca impotriva… teroristilor. Nu credem ca i-a facut o favoare lui Bashar ca a delimitat fortele ce lupta impotriva regimului!

author avatar
Adina Mutar
848 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger