AcasăNewsOrganizatia Internationala a Muncii: Criza mai dureaza patru ani!

Organizatia Internationala a Muncii: Criza mai dureaza patru ani!

Lucian Isar este banuit de BNR ca ar fi participat la „atacul” asupra leului din 2008

Statele dezvoltate ale lumii incearca sa acrediteze ideea ca tot ce e rau a trecut, dar Organizatia Internationala a Muncii (OIM) contesta acest lucru. Primele semne de iesire din criza economica mondiala vor aparea abia din 2016.

Lucian Isar este banuit de BNR ca ar fi participat la „atacul” asupra leului din 2008

Potrivit unui raport al OIM, in acest an se vor inregistra la nivel mondial peste 200 de milioane de someri.  Pe de alta parte, ar mai fi nevoie de inca 50 de milioane de locuri de munca, pentru a se ajunge la numarul angajatilor din 2008, inainte de izbucnirea crizei. OIM atrage atentia ca piata muncii – si implicit, economia mondiala – isi va reveni abia din 2016.

Raportul OIM avertizeaza ca, in urma drasticelor masuri de austeritate, fostii angajati isi pierd zi de zi priceperea in meseria ori profesia practicata anterior si ca accepta joburi sub calificarea lor.  Desemnat ca ministru delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar (banuit de BNR ca ar fi participat la „atacul” asupra leului din 2008), sustine ca ceea ce-i lipseste Romaniei in momentul de fata este cresterea economica, iar salariul minim si piata muncii sunt notiuni abstracte. „In realitate, piata muncii nu este libera si perfecta. Exista fel si fel de restrictii”, a spus Isar, confirmand indirect pesimismul OIM.

author avatar
Arpad Dobre
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger