AcasăNewsOrdinul de desfiintare a comisiei ce analiza plagiatul lui Ponta, (re)publicat in...

Ordinul de desfiintare a comisiei ce analiza plagiatul lui Ponta, (re)publicat in Monitorul Oficial

Desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a devenit oficiala dupa ce, vineri, decizia a fost publicata in Monitorul Oficial.

Liviu Pop

Incepand de vineri Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu se va mai ocupa de analiza tezei de doctorat a lui Victor Ponta, acesta fiind desfiintat printr-un ordin al ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, hotararea fiind publicata si in Monitorul Oficial.

In urma acestui demers, indiferent de decizia pe care o va lua comisia CNATDCU, aceasta va fi lovita de nulitate juridica, motiv pentru care, in cazul in care se va stabili, Victor Ponta ar putea scapa de obligatia de a-si da demisia din functia de premier al Romaniei.

In plus, conform ordinului ministrului ce a fost publicat in Monitorul Oficial, decizie care pentru o perioada a fost stearsa de pe site-ul oficial al Monitorului dar care, in urma scandalului iscat de disparitie acesteia, a reaparut pe site, CNATDCU nu se va mai ocupa de analiza tezelor, acest lucru urmand a fi facut de catre  Consiliul National de Etica.  In acest caz insa studierea acuzatiile de plagiat nu vor mai fi realizate prin autosesizare, ci numai prin sezizarile venite prin intermediul Ministerului Educatiei.

Luni dimineata voi trimite Corpul de control. Aceasta comisie isi iese din atributii. Am cerut in 21 iunie niste date tehnice si un raport de activitate, sa mi se prezinte pana ieri la 12:00. Iar aceasta comisie nu mi-a transmis aceste lucruri. Mi s-a spus ca trebuie sa se discute azi”, si-a motivat decizia Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, potrivit B1 TV.

Comisia CNATDCU urma sa analizeze teza de doctorat a premierului Victor Ponta ce era acuzat de plagiat, insa a fost desfiintata prin ordinul lui Liviu Pop. Cu toate acestea, membrii comisiei au contianuat ancheta insa, odata cu publicarea in Monitorul Oficial, hotararea acesteia va fi nula.

author avatar
Ionut Zgimbau
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger