AcasăNewsOrdinul Andreei Moldovan, de care nu știa nimeni din Guvern, abrogat!

Ordinul Andreei Moldovan, de care nu știa nimeni din Guvern, abrogat!

Florin CituOrdinul Andreei Moldovan, de care nu știa nimeni din Guvern, abrogat! / foto: Adevarul

Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost abrogat miercuri seara de premierul Florin Cîțu.

Documentul fusese semnat și publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului. După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, Florin Cîțu a revocat ordinul Ministerului Sănătății. Miercuri seara decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României.

Ordinul de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

author avatar
Andreea Vlad
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger