AcasăNewsOrchestra Simfonica Bucuresti, concert in Parlamentul European. „Balada” lui Ciprian Porumbescu se...

Orchestra Simfonica Bucuresti, concert in Parlamentul European. „Balada” lui Ciprian Porumbescu se va auzi la Bruxelles

A mai ramas o singura zi pana la evenimentul cu totul aparte ce va avea loc in incinta Parlamentului European, la Bruxelles.

La invitatia europarlamentarului social democrat Claudia Tapardel, o orchestra simfonica din Romania, cea din Bucuresti, va concerta in pentru prima oara in PE, in calitate de invitati speciali ai evenimentului de miercuri. In contextul Zilei Mondiale a Turismului si al Anului European al Patrimoniului Cultural, europarlamentarul roman organizeaza cea de-a treia editie a unui asemenea eveniment la nivel inalt,pregatit intr-un an cu o insemnatate aparte pentru Romania, cel in care marcam Centenarul Marii Uniri. „Ma bucur foarte mult ca am ocazia de a promova tara noastra la nivel european si sunt convinsa ca editia de anul acesta va pune in lumina potentialul turistic si mai ales potentialul cultural al Romaniei”, spune Tapardel.

Concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti in Parlamentul European va fi organizat sub egida “Romania Unites Europe through Culture”. La evenimentul dedicat sustinerii turismului european sunt asteptati sa participe Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, importanti lideri si membri ai legislativului european, membri ai Corpului Diplomatic de la Bruxelles, alaturi de stakeholderii din sectorul public si privat care reprezinta sectorul ospitalitatii europene.

Momente muzicale deosebite

Orchestra Simfonica Bucuresti va prezenta in program, miercuri seara, incepand cu ora 19.00, piese celebre ale repertoriului international, dar si lucrari ale unor faimosi compozitori romani. Cu aceasta ocazie, „Balada” lui Ciprian Porumbescu se va auzi, pentru prima data in cladirea simbol a Uniunii Europene de la Bruxelles, in interpretarea tinerei si talentatei violoniste Simina Croitoru.

In cei 11 ani de activitate, Orchestra Simfonica Bucuresti a adunat un palmares impresionat, reunind cei mai buni instrumentisti si muzicieni ai Romaniei si avand ca misiune promovarea muzicii simfonice in cele mai neobisnuite si nonconformiste locuri, in acest fel incercand sa atraga spre salile de concert copii, tineri si oameni din toate categoriile sociale. Orchestra Simfonica Bucuresti a cantat pe aceeasi scena si cu Angela Gheorghiu sau Sara Brightman, dar si cu Phoenix, Directia 5 sau Smiley.

author avatar
Andrei Coman
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger