AcasăNewsOrban va rămâne singur

Orban va rămâne singur

Exact asta e soarta lui Orban. Va rămâne singur. Va fi abandonat de politica pe care a crezut că o cunoaște și pe care și-a imaginat că o conduce. În realitate, Ludovic Orban nu conduce nimic. Este doar iluzia că ar fi premier. Unul bun. Cel mai bun, după cum zice Iohannis. Nici Iohannis nu trebuie crezut. De câte ori n-a spus „Dragi români” și s-a dovedit contrariul?

Premierul nu mai are mult și va simți pe propria lui piele ce înseamnă să fii singur. Ce înseamnă să te abandoneze vremurile și conjuncturile pe care nu le-ai intuit la timp.

Haita îi pândește cadavrul

Deja răzbat din interiorul PNL informații pe care liberalii nu le-ar vrea scăpate spre public. S-au scurs, totuși. Liniștea și armonia din interiorul partidului, pe care Ludovic Orban le invocă ori de câte ori are ocazia, nu sunt reale. Se simte o stare de tensiune tot mai ridicată, care pune concordanța sub semnul întrebării. Locul lui este vânat, în pofida asigurărilor de fidelitate pe care le primește. Nu vede, dar în spatele lui haita îi pândește cadavrul. Pe lângă asta, anchetele care au început în legătură cu achizițiile făcute de liberali la adăpostul stării de urgență provoacă fiori multora. Toți privesc spre Orban ca spre un salvator, dar Orban e la mijloc. Dacă îi ajută, se expune. Dacă nu, și-i face dușmani. Iar când dușmanii își dau mâna moartea e garantată. PNL clocotește de nemulțumiri, în partid fiind suficiente voci care să-i ceară să plece. Nu cred că e vreunul care să se gândească la faptul că țara merge prost. Ăsta e doar un pretext. În spate sunt doar motive personale sau dobândite la comandă. Când va ajunge la ananghie, Orban nu se va putea baza pe oameni de încredere. În politică nu ai prieteni. Iar Orban, nici atât. Dincolo de partid, alte formațiuni ar vrea o alianță cu el. Dar asta e valabil doar în spațiul declarațiilor, pentru că și alții vor în locul lui. Nu lipsește decât semnalul de la Cotroceni ca lumea să înceapă a-i întoarce spatele. Iohannis știe ce aiuristic guvernează Orban. Dar mai știe și că e singurul care va deconta totul. Se va debarasa de el foarte repede, punându-i în cârcă tot ceea ce, de fapt, a greșit el. Iohannis vinovat? Niciodată. Orban? Oricând.

author avatar
Valentin Boeru
2.779 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger