AcasăNewsOrban, ți s-a fâsâit apogeul politic!

Orban, ți s-a fâsâit apogeul politic!

Ludovic Orban, premier azi, mâine nu, poimâine mai vedem

Decizia Curții Constituționale, prin care s-a constatat un conflict juridic de natură constituțională între președinte și Parlamentul României, va pune capăt ascensiunii nepermise și periculoase a lui Ludovic Orban. Mai pe înțelesul tuturor, conflictul constă în exercitarea în mod discreționar a atribuțiilor lui Klaus Iohannis, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituția României. Rezultă că desemnarea lui Ludovic Orban a doua oară, consecutiv, la formarea guvernului, a fost dincolo de prevederile legii fundamentale. I se poate spune și mai simplu: neconstituțional, una și aceeași cu ilegal. Un premier ilegal este tot ce îi lipsea lui Ludovic Orban de pe cartea de vizită și din CV.

Ludovic Orban premier azi mâine nu poimâine mai vedem

Imediat după ce informația a devenit publică, site-urile cu epoleți și-au activat trupeții și au ieșit la atac. Ba Curtea Constituțională e pesedistă până în măduva oaselor, deși votul a fost majoritar în favoarea conflictului constituțional, ba că președintele îl poate desemna tot pe Ludovic Orban să formeze guvernul și a treia oară, pentru că decizia nu îi interzice acest lucru. Numai bun de a pune proștilor mintea pe bigudiuri.

Tomacul #MișcatPopular

Ba chiar și politicieni au sărit în apărarea premierului desemnat, apoi numit și demis, și din nou desemnat, invocând aceeași glagorie cu componența pesedistă a Curții. Veșnicul atârnător la masa Puterii, de Eugen Tomac zic, a ținut un adevărat spectacol, umplându-se de ridicol, de parcă nu ar fi avut destul. Dacă ar fi avut curiozitatea să vadă numele judecătorilor, ar fi avut o mare surpriză. Din cei nouă judecători, șapte au decis că este vorba de un conflict constituțional, și doar doi s-au situat de partea lui Klaus Iohannis, Simina Tănăsescu și Livia Stanciu. Este limpede că social-democrații nu aveau cum să facă șapte numiri dintre judecători, dar Tomacul #MișcatPopular nu pricepe lucrurile astea. El știe că nu trebuie să muște mâna stăpânului care împarte pâinea guvernării, căci de acolo trăiește, și nici jupânului de la Cotroceni nu este bine să i te așezi de-a curmezișul.

Experiment politic ratat

Ajuns pe culmile unei glorii cu cântec, Orban nu și-a imaginat niciodată că vă cădea atât de simplu, de repede și de abrupt. Am convingerea că niciodată nu a reușit să-l impresioneze pe Klaus Iohannis cu talentul și capacitatea lui de a coagula o majoritate în așa fel încât să-și merite postul de prim-ministru.

Klaus Iohannis liberalii conduc țara foarte bine

Nu avea forță, nu avea experiență, negocierile se desfășurau sub emblema lui Iohannis, lăsând peste tot impresia că promisiunile au acoperirea acestuia. A fost, mai mult ca sigur, un scenariu stabilit de Iohannis, în care trebuia să-și accepte rolul de marionetă. A fost cea mai proastă fațadă de democrație dată unui guvern, în ultimii 20 de ani probabil. Premierul schimbat o zi da, o zi nu, a rămas dator cu explicații nu pentru lipsa programelor propuse sau puse în practică, ci cu felul în care s-a insinuat la Putere. Nu cred că o va mai face vreodată, a devenit neinteresant, deja fiind un rateu al experimentului politic numit România europeană, modernă și prosperă. Asta ca să nu zic România normală.

Ce-or fi avut cu bietul Ludovic?

Probabil că Ludovic Orban va mai pluti puțin la suprafață, apoi se va scufunda în balta care geme de gunoaie politice. De la Palatul Victoria va trebui să plece destul de repede, pentru că decizia Curții Constituționale îi impune lui Klaus Iohannis să numească un alt premier care să asigure coagularea unei majorități parlamentare, în vederea formării unui nou guvern. Bineînțeles că PSD a fost de vină pentru decizia Curții de a se numi un alt premier. Nici nu se putea altfel, ne-am obișnuit cu discursul ăsta. Sunt cuvintele lui Klaus Iohannis, care a atras din nou atenția că social-democrații nu vor să renunțe la putere și recurg la tot felul de tertipuri pentru a păstra intactă averea baronilor. Ce legătură o fi între una și alta nimeni nu poate explica.

Eugen Tomac spune că CCR este a PSD ului Așa știe el

Poate doar mințile întunecate de ură ale liberalilor, care-și văd năruite planurile de a pune jugul pe România și de a conduce discreționar. PSD a fost de vină că Ludovic Orban a fost demis prin moțiune. Tot el a fost de vină și că Iohannis l-a desemnat pe acesta premier a doua oară consecutiv? Și tot PSD este de vină că șapte judecători din nouă au decis că numirea lui Orban este neconstituțională? Am aflat, din gura lui Klaus Iohannis, că liberalii conduc foarte bine țara, că nu fac greșeli. Bine, și atunci cu Orban ce-or fi avut judecătorii ăia, de i-au înțepat apogeul cu furca?

author avatar
Valentin Boeru
2.983 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger