Cauta

Orban și „Dosarul Caracal”

Este sau nu este Ludovic Orban amestecat în „Dosarul Caracal”? Oricât ar fi de șocantă ideea, există puncte comune. Nu trebuie să mergeți până acolo încât să vă imaginați că Ludovic Orban le-ar fi răpit pe minorele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, le-ar fi violat și apoi le-ar fi incinerat într-un butoi din curte. În primul rând, premierul nu are butoaie în curte. Nici măcar pentru a strânge guvernarea care picură de la streașină, o apă de ploaie oficializată. Apoi, nu s-a înhăitat cu oameni de nimic, de teapa lui Ștefan Risipițeanu, după cum a făcut Gheorghe Dincă. Nu, în jurul lui sunt mai mult oameni care nu fac nimic. Cel puțin așa se vede până acum.

Premierul se încurcă în propria guvernare

Care ar fi, de exemplu, realizarea de top a ministrului de Interne Marcel Vela, după o lună de păstorire a jandarmilor, polițiștilor și pompierilor? Că a pornit o prigoană mascată împotriva lui Raed Arafat, reactualizând șerpește tema din 2012, cu privatizarea Sănătății? Dar Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, prin ce s-a remarcat? Sau cel al Tineretului și Sportului? De Oros, de la Agricultură, măcar s-a auzit că se străduiește să desființeze Casa de Comerț „Unirea”, pusă pe picioare de Daea. E tot un nimic, dar e la nivel guvernamental.

Cu numitorul comun la vedere

Lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii, îi put rău magazinele lui Daea

De la răpirea Luizei Melencu au trecut nouă sau zece luni. De la cea a Alexandrei au trecut vreo cinci sau șase. Și puțin peste o lună de la învestirea Guvernului Orban. Toate acestea au un numitor comun, imposibil de ignorat. Pe măsură ce trece timpul, subiectele se îndepărtează de țelul lor. Dosarul cu răpirile, de aflarea adevărului. Guvernarea – de rolul ei. Ludovic Orban nu trebuie comparat cu Gheorghe Dincă. În povestea personală, fiecare are altceva de făcut. Se aseamănă doar pe ici pe colo. Dincă vrea să scape, dar și Orban vrea să iasă basma curată. Primul, din dosarul care îi promite generos ani grei de pușcărie, Orban – din această născocire politică pe care a crezut că o poate domina. Într-un final, ambii vor fi liberi. Dincă după un număr de ani compus din două cifre, iar Orban prin primăvară, când, conform anumitor surse, va fi înlocuit cu Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării. Dacă nu conștientizează care-i este rolul, nu-i de bine. La fel ca ticălosul din Caracal, care nici acum nu vede că i-a apus epoca. Și încă în ce hal.

Nicolae Ciucă stă cu picioarele în blocstart pentru funcția de premier

S-a terminat campania

Dosarul merge pe drumul lui. Guvernarea lui Orban așijderea, pe drumul ei. Dar și aici se aseamănă. Ancheta de la Caracal se duce spre un fiasco, îndepărtându-se de adevăr, timp în care Orban vâslește tot împotriva curentului, riscând confruntarea cu un alt adevăr, numit incompetență. În „Dosarul Caracal” nu s-a făcut nimic notabil, în guvernarea Orban nu se întâmplă nimic demn de luat în seamă. Dincă inventează povești cu victimele incinerate în butoi, premierul toarnă brașoave cu modificarea legilor justiției. Iar asta în condițiile în care realele legi ale justiției nu se mai regăsesc în pachetul pentru care Guvernul își asumă răspunderea. Procurorii de la DIICOT ocolesc ipoteza răpirii celor două minore, hop și Orban care evită temele pe care a făcut atâta spectacol în campania pentru Klaus Iohannis. Anchetatorii lui Dincă fentează răpirea, Orban driblează construirea de spitale, școli și autostrăzi. Și, în fond, de ce să mai vorbească despre ele? S-a terminat campania, doar n-o să credeți că se vor face vreodată.

Fiecare protejează pe cineva

Florin Cîțu a demonstrat cum a ieftinit el carburantul. Scumpindu-l

Procurorii din cazul Caracal au făcut gafe după gafe. Și Orban face, nu e cu nimic mai prejos. Se aseamănă bine. Primii au așteptat degeaba la poarta lui Dincă, Orban așteaptă să-i vină inspirația, să dea buzna peste români și să le bage bunăstarea în case. Procurorii s-au încurcat în martori de pripas, Guvernul se încurcă în declarații contradictorii. Gheorghe Dincă i-a plimbat pe anchetatori pe malul Dunării, pe câmpii și prin păduri în speranța găsirii unui cadavru, alesul lui Iohannis plimbă cu vorba o țară întreagă. Am găsit oasele Luizei, strigă victorioși procurorii. Analizele arată, însă, că nu se poate stabili cui aparțin. Am ieftinit carburantul, strigă la fel de biruitor Cîțu, ministrul Finanțelor. Analiza financiară demonstrează însă că de fapt s-a scumpit. Dincă protejează interese și nume grele din spatele rețelei care iese tot mai mult în evidență, Orban ocrotește interesele unei găști hămesite care a pus ochii pe România. Ce mi-e una, ce mi-e alta?

 

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version