AcasăNewsOrban și „Dosarul Caracal”

Orban și „Dosarul Caracal”

Premierul se încurcă în propria guvernare

Este sau nu este Ludovic Orban amestecat în „Dosarul Caracal”? Oricât ar fi de șocantă ideea, există puncte comune. Nu trebuie să mergeți până acolo încât să vă imaginați că Ludovic Orban le-ar fi răpit pe minorele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, le-ar fi violat și apoi le-ar fi incinerat într-un butoi din curte. În primul rând, premierul nu are butoaie în curte. Nici măcar pentru a strânge guvernarea care picură de la streașină, o apă de ploaie oficializată. Apoi, nu s-a înhăitat cu oameni de nimic, de teapa lui Ștefan Risipițeanu, după cum a făcut Gheorghe Dincă. Nu, în jurul lui sunt mai mult oameni care nu fac nimic. Cel puțin așa se vede până acum.

Premierul se încurcă în propria guvernare

Care ar fi, de exemplu, realizarea de top a ministrului de Interne Marcel Vela, după o lună de păstorire a jandarmilor, polițiștilor și pompierilor? Că a pornit o prigoană mascată împotriva lui Raed Arafat, reactualizând șerpește tema din 2012, cu privatizarea Sănătății? Dar Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, prin ce s-a remarcat? Sau cel al Tineretului și Sportului? De Oros, de la Agricultură, măcar s-a auzit că se străduiește să desființeze Casa de Comerț „Unirea”, pusă pe picioare de Daea. E tot un nimic, dar e la nivel guvernamental.

Cu numitorul comun la vedere

Lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii, îi put rău magazinele lui Daea

De la răpirea Luizei Melencu au trecut nouă sau zece luni. De la cea a Alexandrei au trecut vreo cinci sau șase. Și puțin peste o lună de la învestirea Guvernului Orban. Toate acestea au un numitor comun, imposibil de ignorat. Pe măsură ce trece timpul, subiectele se îndepărtează de țelul lor. Dosarul cu răpirile, de aflarea adevărului. Guvernarea – de rolul ei. Ludovic Orban nu trebuie comparat cu Gheorghe Dincă. În povestea personală, fiecare are altceva de făcut. Se aseamănă doar pe ici pe colo. Dincă vrea să scape, dar și Orban vrea să iasă basma curată. Primul, din dosarul care îi promite generos ani grei de pușcărie, Orban – din această născocire politică pe care a crezut că o poate domina. Într-un final, ambii vor fi liberi. Dincă după un număr de ani compus din două cifre, iar Orban prin primăvară, când, conform anumitor surse, va fi înlocuit cu Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării. Dacă nu conștientizează care-i este rolul, nu-i de bine. La fel ca ticălosul din Caracal, care nici acum nu vede că i-a apus epoca. Și încă în ce hal.

Nicolae Ciucă stă cu picioarele în blocstart pentru funcția de premier

S-a terminat campania

Dosarul merge pe drumul lui. Guvernarea lui Orban așijderea, pe drumul ei. Dar și aici se aseamănă. Ancheta de la Caracal se duce spre un fiasco, îndepărtându-se de adevăr, timp în care Orban vâslește tot împotriva curentului, riscând confruntarea cu un alt adevăr, numit incompetență. În „Dosarul Caracal” nu s-a făcut nimic notabil, în guvernarea Orban nu se întâmplă nimic demn de luat în seamă. Dincă inventează povești cu victimele incinerate în butoi, premierul toarnă brașoave cu modificarea legilor justiției. Iar asta în condițiile în care realele legi ale justiției nu se mai regăsesc în pachetul pentru care Guvernul își asumă răspunderea. Procurorii de la DIICOT ocolesc ipoteza răpirii celor două minore, hop și Orban care evită temele pe care a făcut atâta spectacol în campania pentru Klaus Iohannis. Anchetatorii lui Dincă fentează răpirea, Orban driblează construirea de spitale, școli și autostrăzi. Și, în fond, de ce să mai vorbească despre ele? S-a terminat campania, doar n-o să credeți că se vor face vreodată.

Fiecare protejează pe cineva

Florin Cîțu a demonstrat cum a ieftinit el carburantul. Scumpindu-l

Procurorii din cazul Caracal au făcut gafe după gafe. Și Orban face, nu e cu nimic mai prejos. Se aseamănă bine. Primii au așteptat degeaba la poarta lui Dincă, Orban așteaptă să-i vină inspirația, să dea buzna peste români și să le bage bunăstarea în case. Procurorii s-au încurcat în martori de pripas, Guvernul se încurcă în declarații contradictorii. Gheorghe Dincă i-a plimbat pe anchetatori pe malul Dunării, pe câmpii și prin păduri în speranța găsirii unui cadavru, alesul lui Iohannis plimbă cu vorba o țară întreagă. Am găsit oasele Luizei, strigă victorioși procurorii. Analizele arată, însă, că nu se poate stabili cui aparțin. Am ieftinit carburantul, strigă la fel de biruitor Cîțu, ministrul Finanțelor. Analiza financiară demonstrează însă că de fapt s-a scumpit. Dincă protejează interese și nume grele din spatele rețelei care iese tot mai mult în evidență, Orban ocrotește interesele unei găști hămesite care a pus ochii pe România. Ce mi-e una, ce mi-e alta?

 

author avatar
Valentin Boeru
3.134 afisari

14 COMENTARII

  1. Suferiți din nou de diaree ? În Rusia erați împușcați de mult ..așa de bun este regimul pe care il lăudați !

    • Bai Moromete, du-te dreak si traieste in Rusia, daca-ti plac asa de mult impuscaturile !!

        • Moromete , istet , a sesizat imediat ca este nevoie de zeama de orez si furazolidon pentru reglajul scaunului ( la cap ) al boerului . Sarmanii cititori sunt dispusi , de amorul artei , sa inghita chibrite , cand se forteaza nota si li se cere sa inghita stalpi de telegraf afiseaza brusc un aer circumspect si sunt la un pas sa devina violenti . Boerule , cum de n-ai pomenit nimic de Theoodor Rosetti , Prim-Ministrul Romaniei in toamna lui 1888 , cand Jack Spintecatorul teroriza Londra cu strangularea , taiatul capetelor , mutilarea si eviscerarea prostituatelor ? Pacatoasa boala , bietul Nicolae din Morometii s-a luptat si el cu ea , perversa actioneaza si se manifesta dupa un program fix , ” doua zile ma lasa si una ma ia ” …!

    • Charles Augustine Sainte Beuve il cataloga pe Alfred de Vigny ca pe un contemplativ retras in ” tour d ivorie ” , cu siguranta a tras cu ochiul in „Cantarea lui Solomon” si poemul de dragoste al inteleptului pentru Sulamita , poem vechi de peste 3 mii de ani ( ” Ochii tai sunt ca iazurile Hesbonului de langa poarta Bat-Rabim ; nasul tau este ca turnul Libanului care priveste spre Damasc , GATUL TAU ESTE CA UN TURN DE FILDES „). Boerule , lasa fanteziile si divagatiile la gura sobei , , scapa de halucinatii , iesi din zona de confort , din refugiul zen , din universul netulburat de lumea reala , termina cu scenariile fasaite fara corespondenta cu realitatea ce-ti scad bruma de prestanta si te decredibilizeaza in fata cititorilor , misca-ti fundul din fotoliu , coboara din turnul de fildes si apuca-te de investigatii serioase in teren , la firul ierbii . Cu siguranta , vei fi total surprins ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ , prea tarziu sa-ti faci mae culpa si sa-ti jumuli ultimele fire din cap . Sincer , ce nota iti dai pentru ” capodopera Orban si Dosarul Caracal ” ce te reprezinta de joi seara pana duminica seara cand ne servesti alta placinta turtita , inca 3 zile incheiate sa te judece cititorii si sa scuipe in san ?

    • Mancurtii care se scoala la cantatul de aur al cocosilor si pleaca la ora 4:34.31 pe plaja de pe malul stang al Nistrului , au sanse mari sa-si potoleasca fanteziile umede si sa se procopseasca in botoxul siliconat cu exemplare record de stremeleaguri igienice , spalate de Nistru , ce nu put a peste . Cei mai chibzuiti si-au luat saci , vor sa aiba toata iarna provizii si sa nu-si piarda indemanarea in exercitiile evlavioase cu fruntea la buric , o bastarca de samagon urmata de un sugiuk pe freza lui Urechis Unicintus in fata oglinzii e un deliciu , alunga melancolia si bruiaza pustiul…..hihihihihihihihi….

  2. Din 11 dec. 2016 , pana in 10 0ct .2019 ( 2 ani si 10 luni ), cele trei guverne cu majoritate pesedista au tot incercat sa treaca poporul roman la dieta cu GAEBUL . Rezultatul ? Eject de la popor si trimiterea pe bancile opozitiei sa molfaie , cu numar si fara numar , Urechis Unicintus servite impecabil de romani pe platouri din placute suedeze !

  3. RISE PROJECT , ” CCR , AMINTIRI DIN VIITOR ” , ieri , 13- dec. 2019 , articol de Elena Dumitru . Intelegem si se explica multe !

  4. Jale mare! Peneleii nu-și revin din surpriza cu trecerea moțiunii de cenzură. Acum dau dovada marii lor incompetențe pe care o scoteau în evidență la guvernele PSD. Raluca Turcan a luat locul Veoricăi, cu bâlbe și greșeli de exprimare tot mai mari. Deh, putea să nu avem și noi de cine râde? Sică Mandolină se îmbățoșează să distrugă tot ceea ce a făcut PSD și face curățenie instalând în funcții neamurile și clientela politică a PDL/PNL,înlocuind incompetenții PSD cu cei ai PDL/PNL.

    • Daca am ajuns sa o compar pe Turcan cu Dancila rezulta ca sunt un fin cunoscator impartial ce linge blide si sterge clantele la sediul pizide . Sufar si mor de ciuda ca mi-au plecat de la butoane tovarasii de praduiala , mi-e teama sa mai misc in front si sa dau cu jula , a zburat puiul cu ata si astia ma baga la zdup .

  5. Daca am ajuns sa …..Da am ajuns sa ..pentru ca D na Dancila( Doamna cu D mare)a condus un guvern competent ..ea insasi fiind de o competenta rara Am sa va dau un exemplu ce ilustreaza pe deplin situatia.Explicam copilului (in clasa 2 acum)cum e cu ,,povestea lui Harap Alb”Pocitania aceea incompetenta ,Spanul , il ura din rasputeri pe Harap -Alb pentru ca era frumos ,bun ,descurcaret si desteptAtat de mult il ura incat i a luat locul prin viclesuguri demne de o nulitate ,de o scarnavie vicleana ,iar ce a urmat este ceea ce trebuia sa urmeze ,adica dezastrul pentru pocitanieExact asa este situatia acum O Raluca plina de ura si de frustrari ,urata si proasta , care a trecut prin paturile unor ,,sefi”ca sa ajunga cineva, o ura din rasputeri pe dna Dancila si scornea tot felul de marsavii la adresa acestei Doamne care este de o modestie si arata o buna crestere rar intalnita la voi pdlnistii si in special la Ralucuta babuina cea cu studii la rusi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger