AcasăNewsOrban, șase luni de minciuni

Orban, șase luni de minciuni

Nicio vorbă despre eșecuri

Ludovic Orban și-a prezentat raportul de activitate pe primele șase luni de mandat. În realitate, o adunătură de minciuni în fața cărora jurnaliștii prezenți n-au avut nicio reacție. Au înghițit totul ca pe suplimentul dulce de la ora 17, la grădiniță. Nu a existat nicio întrebare incomodă. Nu l-a întrebat nimeni nici de ce se împăunează prostește, nici de ce nu lasă România în pace dându-și demisia, nici de ce minte în asemenea hal.

Singura întrebare ce trebuia pusă când demisionezi

A fost o oră în care premierul a vorbit despre ceea ce lui i s-a părut că a făcut bine. Prostiile, mai ales prostiile au fost trecute la realizări. Iar cele șase luni, fără a pomeni moțiunea de cenzură și șarlatania cu Vasile Cîțu prim-ministru, s-au scurs cu rezultate excelente. Nici alegerea lui, forțată și pusă la cale pe bază de coronavirus nu a trezit interesul. În fond, avem ceea ce merităm.

O pleiadă de succese

Cele șase luni la care Orban face trimitere, din start se reduc la trei. Niciun cuvânt despre eșecul guvernării care i-a adus demiterea prin moțiunea de cenzură. Pot fi de acord că social-democrații sunt nebuni, dar nu proști. Sau nu toți. Și ceilalți care au votat pentru, cu ei cum rămâne? De asemenea, sunt de acord că PSD, doar din motive de invidie politică vecină cu oftica le-a dat cu moțiunea peste ochi. Dar restul? Adică toată țara vede cât de alandala guvernezi, cât de haotic ești în gândire și cum nu miști un deget fără ca Iohannis să aprobe și tu vii și spui că ai avut numai succese. Chiar toată țara e proastă? Cele șase luni de domnie a disprețului și amatorismului, în viziunea lui Orban au însemnat doar măsurile luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Adică, ultimele trei luni. Curg minciunile din cuvântarea celui mai bun premier, în viziunea lui Iohannis, precum prunele din pom când sunt coapte. Ce măsuri inteligente a luat el ca să ne apere, cât de tare s-a zbătut să aibă medicii echipamente de protecție. Poate în ultima lună, că în rest a fost jale pe vale. Cum a blocat el cursurile, să nu se îmbolnăvească elevii. A uitat că ministresa repetentă la română voia școlile închise numai dacă apare vreun caz de îmbolnăvire? Dar ce măsuri a luat el ca economia să nu sufere. Păi am văzut, 1.000.000 de șomeri nu îi faci așa de ușor, îți trebuie talent și măsuri adecvate, nu? Ce soluții geniale a găsit el, alături de Iohannis, pentru relansarea economiei, ca să nu murim de foame. Deschidem hotelurile și ținem cârciumile închise, ca să venim cu omleta la sufertaș. Și, ca economia să bubuie, deschidem muzeele. Orbane, ai stat prea mult lângă Iohannis. Teafăr fiind, dacă trăiești un an în țara șchiopilor pleci de acolo trăgându-ți și tu piciorul. E de ajuns. Singura măsură bună pe care ai putea lua-o este să-ți împachetezi guvernul și s-o iei din loc.

author avatar
Valentin Boeru
1.426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger