AcasăNewsOrban, retrage-te de la guvernare!

Orban, retrage-te de la guvernare!

Premierul e inapt. După Tudor Mușatescu, asta înseamnă că e apt pentru nimic

Nimeni nu știe care va fi soarta celor 800.000-1.000.000 de șomeri ce se anunță. Violeta Alexandru, ministresa de la Muncă, nu poate părăsi registrul sorosit pentru a oferi explicații pertinente. Demnitarii Guvernului Orban se perindă pe la televizor să se laude cu realizări de toată jena, pe care liberalii autentici se jenează să și le treacă în palmares. E de ajuns, Orban. Mai bine te retragi de la guvernare și poate ți se vor ierta păcatele. Măcar o parte din ele.

Premierul e inapt. După Tudor Mușatescu, asta înseamnă că e apt pentru nimic

Ludovic Orban se mândrește cu faptul că niște fabrici din România au început să producă echipamente de protecție pentru cadrele medicale. Abia acum, când numărul de bolnavi confirmați cu coronavirus a sărit bine de 2.000.

Îngrășarea porcului în ajun

Ba ministrul Economiei, ba Cristian Bușoi, un alt lustruit de slinul liberal, nu pierd niciun prilej să laude producția autohtonă de măști și combinezoane. De ce fabricile noastre produc abia acum lucrurile atât de necesare? De ce nu au început încă din ianuarie, când era evident că epidemia nu ne va ocoli? Acum, nu ar fi existat vreun medic sau vreo asistentă care să se teamă că nu are asigurat echipamentul. Se laudă premierul cu eforturile făcute de guvern pentru a asigura stocurile de medicamente și tot ce este necesar pentru protecție. Dar, din noiembrie, de când a preluat guvernarea, ce a păzit? Să nu-mi spună cineva că eforturile lui Orban și camarila sunt enorme și trebuie aplaudate. Din moment ce încearcă să îngrașe porcul în ajun, ce să aplauzi?

Priceput la dus țara de râpă

Între timp, numărul de îmbolnăviți crește spectaculos, aproape 100 de cazuri noi pe zi, dacă nu mai mult. Crește și numărul morților. Dar crește și numărul cadrelor medicale care sunt confirmate cu virusul respectiv. Medicii și asistentele, oricât ar nega Orban, lucrează cu mâinile goale. Riscul de îmbolnăvire este enorm, dar și riscul de a îmbolnăvi pe alții. Degeaba susține Ludovic cel Bun că avem echipamente de protecție, acestea sunt fie insuficiente, fie nici măcar nu au ajuns la cei care au nevoie de ele. Firesc, medicii au început să-și depună demisiile. S-au găsit destui idioți care să spună că sunt lipsiți de curaj, dar niciunul nu are tăria să meargă între bolnavi, ca ei. Revoltat de atitudinea medicilor, Orban a trecut la represalii. Așa se face că avizul pentru demisie se prelungește cu 45 de zile. Premierul știe că dacă medicii ar fi avut tot ce le trebuie, nu s-ar fi retras niciunul, dar cum să spele fața liberalilor și să-i scoată puri, inteligenți și eroici? Așa că tot medicii sunt de vină că nu vor să moară degeaba, pentru o cauză politică ce nu-i interesează. I-ar spune premierului să se retragă de la guvernare, că e o catastrofă, dar nu au voie să vorbească. Sub amenințarea desfacerii contractului de muncă, ce medic se mai poate dedica meseriei lui? Conștient că poate muri sau poate duce boala acasă, familiei, ce medic se mai poate concentra la maximum? Orban, ne-ai convins cât poți. Retrage-te de la guvernare până nu duci toata țara de râpă.

author avatar
Valentin Boeru
1.162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger