AcasăNewsOrban, pupici pentru bănci. Nicio măsură pentru români

Orban, pupici pentru bănci. Nicio măsură pentru români

Premierul Ludovic Orban îi amețește pe români mai ceva ca președintele Iohannis.  Întrebat despre măsurile financiare care privesc direct populația – rate, facturi, Ludovic a dat-o cotită, spunând că cea mai importantă e sănatatea oamenilor.

Iată încercarea de pamflet a lui Orban: „Am anunțat că vom lua măsuri graduale, în funcție de evoluția epidemiei. Am luat măsura izolării, anchetei epidemiologice. Închiderii școlilor. De aceea am dat recomandări, iar acum instituim interdicția. Starea normală este democrația. Faptul că am ajuns la astfel de măsuri, le luăm pentru a avea grijă de sănătatea oamenilor. Sunt necesare, altfel nu am fi luat. În week-end oamenii au ieșit binemersi, dar eu cred că oamenii trebuie să respecte toate măsurile pe care le luăm. Obiectivul nostreu, în 5-7 zile, este să creștem capacitatea de testare la 2.500 pe zi. O să dăm dreptul spitalelor județene să facă achiziții directe”.

În schimb, sistemul financiar bancar trebuie îngrijit, în opinia lui Orban, mai ceva ca un bolnav de coronavirus: „De sănătatea sistemului bancar, depinde sănătatea economiei. În momentul în care nu mai împrumută oamenii, statul, este o problemă. Pe de o parte, trebuie să susținem oamenii să-și amâne plata unor rate, dar nu poți forța sistemul financiar-bancar să renunțe la venituri. Aici trebuie să existe un echilibru. Să nu pună băncile într-o lipsă de lichidăți. Echilibrul trebuie căutat”. S-a înțeles? Ce contează câte milioane de oameni ajung în șomaj, băncile trebuie să aibă lichidități. Eventual, Orban poate demara o chetă națională pentru a alimenta băncile.

 

author avatar
Andrei Coman
546 afisari

2 COMENTARII

  1. De la revolutie tot aud de descentralizare. Primarii, invatamint, sanatate, toate. Pana s-a ajuns la desfiintarea statului roman si la haos.Directorii de spitale(scuze managerii), cumpara ce vor cum vor si la ce preturi vor muschii lor si in celelalte institutii la fel. Pai fratilor daca avem un guvern cu samanta in oua, spune asa: Pleaca avioanele Hercules in Coreea si vin de acolo cu o fabrica de masti, costume , medicamente si teste pt. virus. Si eu guvern platesc sau cum au negociat cei de la Ministerul de externe. Ei spera sa testeze 2500/zi, pai o sa murim cu zile, in ritmul asta. Apropo cu ce s-or ocupa cei 7-800.000 de angajati din agentii, ministere, etc. Credeam ca o sa-i vad cu pompele cu dezinfectant prin scoli, spitale, strazi etc. Sa tineti minte, ca in cateva saptamani o sa cada toate spitalele din Romania si atunci vom fi pe cont propriu.

  2. Orban, cel mai bun Premier !
    Johannis cel mai bun Presedinte !
    Toate masurile sunt numai pentru popor, pentru noii Romanii, ei urasc strainii, bancile, si ne iubesc pe noi !
    Alo Popor, ii mai rabdam p’astia mult ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger