Cauta

Orban despre Codul Administrativ: Somăm Guvernul, somăm Guvernul!

 Ludovic Orban a atenționat că Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin OUG, ci acesta trebuie supus dezbaterii parlamentare. „Somăm Guvernul să nu calce iarăşi în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituţia României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ”, s-a pronunțat Orban la sfârșitul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Sursa foto Facebook

„Astăzi am luat în dezbatere tentativă neconstituţioală a Guvernului de a reglementa prin Ordonanţă de Urgenţă Codul Administrativ. (…) Readucem aminte că nu există niciun fel de temei pentru a justifica urgenţa”, a declarat liderul PNL. Acesta a amintit că adoptarea Codului Administrativ a fost urmată de atacarea ei la Curtea Constituţională de partidul său, şi că întregul Cod Administrativ a fost declarat neconstituţional.

Ludovic Orban a susținut că „singura cale democratică, constituţională pentru adoptarea Codului Administrativ, este dezbaterea parlamentară, la care să participe toate forţele din societate care sunt interesate şi afectate de modul în care funcţionează administraţia publică din România. Perseverenţa Guvernului în a călca în picioare voinţa exprimată de cetăţeni atât la alegerile pentru Parlamentul European, cât şi la votul de la referendum arată că actuala coaliţie de guvernare nu a înţeles nimic din ceea ce îşi doresc cetăţenii, nu are pic de respect faţă de voinţa cetăţenilor români şi acţionează împotriva principiilor fundamentale ale democraţiei”, a mai spus Orban.

În 3 iunie, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a solicitat Guvernului să renunţe la ideea adoptării Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă, afirmând că parcursul legislativ al modificărilor a fost superficial și că nu se justifică urgenţa, adăugându-se indicii solide de neconstituţionalitate.

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version