AcasăNewsOrban despre Codul Administrativ: Somăm Guvernul, somăm Guvernul!

Orban despre Codul Administrativ: Somăm Guvernul, somăm Guvernul!

 Ludovic Orban a atenționat că Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin OUG, ci acesta trebuie supus dezbaterii parlamentare. „Somăm Guvernul să nu calce iarăşi în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituţia României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ”, s-a pronunțat Orban la sfârșitul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Sursa foto Facebook

„Astăzi am luat în dezbatere tentativă neconstituţioală a Guvernului de a reglementa prin Ordonanţă de Urgenţă Codul Administrativ. (…) Readucem aminte că nu există niciun fel de temei pentru a justifica urgenţa”, a declarat liderul PNL. Acesta a amintit că adoptarea Codului Administrativ a fost urmată de atacarea ei la Curtea Constituţională de partidul său, şi că întregul Cod Administrativ a fost declarat neconstituţional.

Ludovic Orban a susținut că „singura cale democratică, constituţională pentru adoptarea Codului Administrativ, este dezbaterea parlamentară, la care să participe toate forţele din societate care sunt interesate şi afectate de modul în care funcţionează administraţia publică din România. Perseverenţa Guvernului în a călca în picioare voinţa exprimată de cetăţeni atât la alegerile pentru Parlamentul European, cât şi la votul de la referendum arată că actuala coaliţie de guvernare nu a înţeles nimic din ceea ce îşi doresc cetăţenii, nu are pic de respect faţă de voinţa cetăţenilor români şi acţionează împotriva principiilor fundamentale ale democraţiei”, a mai spus Orban.

În 3 iunie, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a solicitat Guvernului să renunţe la ideea adoptării Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă, afirmând că parcursul legislativ al modificărilor a fost superficial și că nu se justifică urgenţa, adăugându-se indicii solide de neconstituţionalitate.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
159 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai Orbane se cunoaste ca esti tot din FSN partidul stat si o duci ca un boiar . Nu ca iti bati joc de votul romanilor ci dai pe fata ca FSN isi pune la putere alta componenta a sa adica PNL si USR- PLUS. Mai fraere tu crezi ca romanii sunt prosti. Daca nu fructificati sansa asta , romanii isi vor da seama ca FSN este partidul stat. Ce a fost cu declaratia ta privind impozitul in IT cand inca nu se consumase euforia victoriei anticomunistilor la europarlamentare. Mai ai sa declari ca si comunistii ca vorul romanilor a fost anti Dragnea si nu impotriva comunistilor care au incercat si incerca sa opreasca timpul in loc si sa aduca iar comunismul la suprafata . Este aceiasi tampenie care au scornit- o comunistii dupa 22 decembrie 1989 cand au lansat ideile ca romanii au iesit in strada impotriva lui CEAU- CEAU fostul puscarias analfabet si nu impotriva comunismului. Asistam la resuscitarea lui Tuca si Sarbu , un idoit si un penal, dar cu mari merite in panarama zisa revolutie, lui Basescu alta panarama , sifonar si pe undeva dispus la orice, de aceea a si fost pus de rusi la presedintie. Dar poate Euopa nu ne va lasa iar pe labele hidoase ale comunistilor. JOS COMUNISMUL ! JOS CIUMA ROSIE !

  2. Mai Orbane se cunoaste ca esti tot din FSN partidul stat si o duci ca un boiar . Nu ca iti bati joc de votul romanilor ci dai pe fata ca FSN isi pune la putere alta componenta a sa adica PNL si USR- PLUS. Mai fraere tu crezi ca romanii sunt prosti. Daca nu fructificati sansa asta , romanii isi vor da seama ca FSN este partidul stat. Ce a fost cu declaratia ta privind impozitul in IT cand inca nu se consumase euforia victoriei anticomunistilor la europarlamentare. Mai ai sa declari ca si comunistii ca vorul romanilor a fost anti Dragnea si nu impotriva comunistilor care au incercat si incerca sa opreasca timpul in loc si sa aduca iar comunismul la suprafata . Este aceiasi tampenie care au scornit- o comunistii dupa 22 decembrie 1989 cand au lansat ideile ca romanii au iesit in strada impotriva lui CEAU- CEAU fostul puscarias analfabet si nu impotriva comunismului. Asistam la resuscitarea lui Tuca si Sarbu , un idoit si un penal, dar cu mari merite in panarama zisa revolutie, lui Basescu alta panarama , sifonar si pe undeva dispus la orice, de aceea a si fost pus de rusi la presedintie. Dar poate Euopa nu ne va lasa iar pe labele hidoase ale comunistilor. JOS COMUNISMUL ! JOS CIUMA ROSIE ! JOS CENZURA COMUNISTA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger