AcasăNewsOrban. Presedinte cu functia sau organu'?

Orban. Presedinte cu functia sau organu’?

Liderul PNL se joaca de-a partidul in cea mai proasta eprubeta politica

Functia creeaza organul, ai spune dupa ce te plictisesti parcurgand obositoarea teorie evolutionista a lui Darwin. Lucrurile merg bine pana descoperi ca nu e chiar asa, ci organul a fost proiectat pentru a indeplini o anumita functie. Asta, numai daca, satul de maimutele care, dandu-se jos din pom, ne-au obligat sa suportam mersul la verticala, descoperi ca gura e facuta pentru vorbire articulata. Cred ca primele cuvinte ale PNL, in cazul asta, au fost nu „Iohannis presedinte”, ci „Orbane, vreau functia aia”.

Liderul PNL se joaca de-a partidul in cea mai proasta eprubeta politica

Iohannis a venit, dupa cum spun cronicarii, ca presedinte al lucrului bine facut. Insa ceva gresit s-a intamplat in evolutie, caci mergand pas cu pas, inca de la primul pas tara a ajuns sa schioapete. Inaintea lui, Basescu fusese presedintele tuturor romanilor, cu toate ca numarul celor care i-au intors spatele era tot mai mare, de la an la an.

Evolutia freaca menta

Coborand pe scara involutiei, dai de nereprezentativul Constantinescu si, inaintea lui, de Iliescu, presedintele pentru linistea noastra. Si chiar ne-a linistit. Intai cu o revolutie care nu a existat, dar care ne-a costat peste 1.200 de morti. Si apoi cu o mineriada care, dupa cate bate am luat in cap si pe spinare, ne-a linistit pentru urmatorii 10 ani de mandat. Partidele, in pas cu prefacerile, au evoluat si ele. Ba pe stanga, ba pe dreapta. Cosangvinitatea, caci au fost si inca sunt in evolutie imperecherile si cumetriile la gramada, a avut rezultate pe care nici cercetatoii britanici nu le-ar fi banuit. Stanga seamana cu un Dog german cu voce de Chihuahua, iar dreapta arata ca un amalgam de coacervate din care, inutil, se iteste PNL. Supa primordiala in care Ludovic Orban isi balangane lingura inca n-a reusit sa separe impostura de prostie, parvenitismul de politica si pe Busoi de pupincurism.

Supa de coacervate politice

Pana si Ludovic Orban, zis si „Organ” in mediul virtual, pluteste in deriva si confuzie absoluta. Inca nu s-a dumirit daca el este functia care creeaza organul, sau instrumentul ce naste functii. Deocamdata le imparte, sperand ca PNL se va transforma naibii cumva si va iesi din supa de coacervate in care isi petrece zadarnic evolutia care nu vrea sa vina. Fermecatoarea Alina Gorghiu pierde locul de lider de amibe la Senat, avand toate sansele sa ramana doar o tentativa pe scara evolutiei. Mai cu noroc, Raluca Turcan a fost fericita de acelasi Ludovic cu functia de lider de grup la Camera Deputatilor, iar acum parca simte ca ii inmuguresc cili vibratili pe CV. Pentru ca ea sa ajunga aici, fostul vicepresedinte a fost aruncat cu capul in zeama de partid si spera ca organu’ sa-i proiecteze macar o functie pe la comisia de administratie publica. Ben Oni Ardelean, atoatestiutorul universului dumnezeiesc si de partid, dar si prieten cu Mihai Gadea, asteapta numirea ca vicepresedinte PNL, in locul lui Catalin Preda, care urmeaza a fi transferat in eprubeta cu nevertebrate. Grea sarcina pentru Orban sa hotarasca cine da sau cine ba la evolutie. Ce face PNL intre timp? Pai ce treaba are el cu asta? Ce daca partidul n-are program? Are „Organ”!

author avatar
Valentin Boeru
2.180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger