AcasăNewsOrban, premierul turmentat al lui Iohannis

Orban, premierul turmentat al lui Iohannis

Presedintele liberal e pocnit de simt civic si patriotism la momentul cel mai potrivit. Exact cand i-o cere Iohannis

Domnul Ludovic si-a aratat talentul politic ramas fara frunza dupa ce si-a ridicat poalele liberalismului in cap. E vorba despre liberalismul personal, in numele caruia el hotaraste despre ce si cum cu Viorica Dancila, despre cum si cand o inghionteste de la spate tradarea de tara. E liberalismul de mahala ranceda, unde trebuie sa faca sluj si sa ridice in slavi un presedinte al carui puls bate normal doar cand pune la cale o cotcarie prin care poate darama Guvernul.

Presedintele liberal e pocnit de simt civic si patriotism la momentul cel mai potrivit Exact cand i o cere Iohannis

Ca a o reclama pe Viorica Dancila pentru inalta tradare este doar initiativa lui, de Orban zic, e de acum o poveste cu care doar retardatii pot fi pacaliti. In tara asta nimic nu misca fara voie de la Cotroceni, iar Don’ Ludovic stie prea bine. Asa ca mai domol, Orbane, cu cetateanul din tine revoltat de povestea ambasadei romane din Israel. N-ai voie sa te enervezi decat cand iti da voie Iohannis. Si nu oricum, ci numai dupa un scenariu bine pus la punct.

Binomul la nevoie se cunoaste

Lucrurile arata ca si cum presedintelui liberal i s-ar fi promis marea cu sarea. Fagaduielile de marire l-or fi luat de nas si l-or fi ametit cu totul. Pe culmile puterii la care aspira, aroma e mai puternica decat taria rachiului. Cat sa reziste si el? Nu simte, insa, ca sub el miroase de la o posta a regie ieftina. Don’ Ludovic baga sesizarea cu Dancila la Parchet, iar sistemul are grija sa ajunga premier. Trebuie sa miste si el ceva, ca doar a fost iertat de pacate si achitat in dosarul cu Urdareanu. Sper ca nu a crezut ca este nevinovat. Ar fi mai grav decat daca s-ar fi naravit la sfanta spaga. Doar statul de drept al lui Iohannis stabileste daca esti nevinovat pe gratis sau trebuie sa-i faci si lui niste servicii, in viitor, cand are nevoie.

Cade Romania de pe harta

Conteaza ca liderii PNL au ramas socati de gestul lui Orban? Nu. Conteaza ca ii reproseaza ca nu s-a consultat cu nimeni inainte de a depune plangerea penala impotriva premierului? Nu. Are vreo importanta ca, in majoritate, PNL ii dezaproba actiunea? Nu. Nici macar nu il intereseaza. El e partidul, el e seful. A naibii putere, ca e mai tare decat slibovita! Conteaza, in schimb, sa ajunga premier, indiferent cum. Daca DIICOT incepe urmarirea penala impotriva Vioricai Dancila, uite cum apare si motivul pentru care Iohannis o poate demite. Exact ce asteapta, altminteri. Si cine sa fie premier in locul ei daca nu Orban? Ca, odata ajuns prim-ministru, risca sa dea Romania jos de pe harta mai abitir decat a facut-o Ciolos, nici asta nu mai conteaza.

Iohannis, ca sa nu avem dubii

Tariceanu spune ca gestul lui denota un derapaj vecin cu nebunia. Da Orban o alta explicatie, cu care sa-l anihileze pe liderul ALDE? Nu. Dragnea completeaza in plan politic si declara ca este o tentativa de lovitura de stat. Iote, de aia nu mai poate Orban. Don’ Ludovic o tine pe a lui, insa, cu tema cetateanului cinstit, pe care eu il suspectez ca e lovit de patriotism exact cand a stabilit sistemul ca e nevoie. Poate ca este doar o speculatie faptul ca actiunea lui a intervenit la doua zile dupa intoarcerea din Germania si tête-à-tête-urile cu Merkel, dar uite cum apare Basescu, pe final, care declara ca mai multi ambasadori in Romania si politicieni acreditati la Bruxelles i-au spus ca exact asa stau lucrurile. Iar altii, fara nicio retinere, i-au declarat ca este un scenariu pus la cale chiar la Cotroceni. De Iohannis, ca sa nu avem dubii.

Premiat de Sanepid

Reactia lui Orban? Aceeasi ca si pana acum. Aia cu patriotismul care ii da ghionturi pe sub sacou si ii gadila orgoliul de roman adevarat, care nu suporta sa vada cum tarisoara lui e condusa de hoti, de nepriceputi si de tradatori care fac jocuri necurate pe la spatele presedintelui. As vrea sa spun ca este surprinzator ca Iohannis nu are reactii, desi a fost aratat cu degetul. Dar nu mai este ceva surprinzator, de multa vreme, in atitudinea lui. Si apoi, cine sa-l intrebe si ce? Si, mai ales, ce ar putea sa raspunda? Ca i-a cerut Vioricai Dancila sa demisioneze, dar ea se face ca nu aude si atunci e nevoit sa puna la cale o regie prin care sa puna PSD cu botul pe labe si sa-si aduca un alt guvern al lui? Sa fim seriosi, nu e cazul. Iohannis e presedintele pe care Sanepidul il va premia mereu pentru politica pe care o face. Cu mainile curate, vreau sa zic.

author avatar
Valentin Boeru
1.832 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu cred ca marele stapan al coloniei va lasa planurile sale strategice din aceasta zona pe mana aliantei bnd+fsb,se vede deja o miscare,care doar se intrezareste,ce va dejuca planurile celor aflati in spatele Mutalakului.Sper sa ramanem in final cu un singur stapan hotarat sa ne preia cu totul,cel putin sa stim ai cui suntem,asa cum suntem in prezent situatia este o varzaraie de bruxelles amestecata cu un terci ranced.

  2. Depinde ce sta scris in Memorandumul secret pe care presedintele nu il stie. Sa nu uitam ca e un stat din orient f controversat care a vizitat Rusia si care nu e membru Nato. La fel toti consilierii evrei au legaturi cu Mosad. E un servici periculos care poate destabiliza Romania Ue si Nato dupa cum se vede. Parerea mea e ca inainte de democratie trebuie taxata dar si invatata tradarea. Trebuie sa invatam naționalismul ca sa eviti tradarea. Orban a actionat ca un bun roman. Restul e treaba statului de drept . Noi nu avem dovezile le care le are Sie Sri sau presedintele. Pe front pt inalta tradare esti executat.

  3. Sa nu uitam ca Psd a tradat chiar pe socialiștii europeni ce nu vor capitala schimbata. Deci cine pe cine tradeaza?

  4. Nu poti avea strategii secrete dincolo de aliante. Da, poti avea strategii complementare care sa foloseasca prin parteneriat aliatilor si tarii. Vad ca e un parteneriat distructiv Romaniei Ue socialiștilor si partidelor roomane. Eu nu vreau parteneriate orientale. Eu ca roman vreau perteneri puternici Transatlantici si Ue! ATAT. Altfel faceam parteneriat doar cu China.

  5. China e un continent. China e superputere militara si economica,,China e pasnica, China ne-salvat de ocupatie bolsevoca. Chinezii sunt cei mai multi pe Terra. De ce sa nu faci ca socialist memorandum cu China?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger