AcasăNewsOrban: Ne mai trebuie doar 18 voturi pentru moțiune

Orban: Ne mai trebuie doar 18 voturi pentru moțiune

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că iniţiatorii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se bazează la acest moment pe 214 – 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei.

Sursa foto Twitter

 Cele 215 voturi ar fi asigurate „în condiţiile mobilizării exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicaţi în susţinerea moţiunii de cenzură”, a declarat Orban la B1 TV, precizând că negocierile individuale merg mai departe.  Conform lui Orban, strategia de negociere cu PSD şi ALDE este o negociere individuală. Între altele, și pentru că președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarant joi, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că parlamentarii care votează la moțiunea de cenzură riscă să fie excluși din partid.

Liderul PNL a precizat că moţiunea de cenzură depusă miercuri are cele mai mari șanse dintre toate moţiunile similare din actuala legislatură. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă şi citită miercuri în plenul Camerelor reunite, de către liberalul Gigel Ştirbu. Numărul parlamentarilor prezenţi în sală a fost foarte mic, absenţii fiind din toate partidele. Dezbaterea motiunii în plenul Camerelor reunite este programată marţi, când este aşteptat şi votul. Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor. Miercuri, la câteva ore de la depunere, iniţiatorii contau pe 207 voturi pentru moţiune. Moţiunea este semnată de 173 de parlamentari,a anunţat miercuri deputatul PNL Raluca Turcan, precizând că nu sunt încă suficiente voturi, dar că „jocul merge mai departe”.

PSD ne-a unit pe toți, de acasă până în străinătate

Autorii moțiunii reproșează că „în doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit”.

Premierului Viorica Dăncilă i se transmite că rolul său s-a încheiat şi că trebuie să plece, dar nu înainte să răspundă politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-a condus împotriva a milioane de români din diaspora. Conform acuzelor, Dăncilă a  „destabilizat întreaga arhitectură constituţională a statului român, prin destructurarea sistematică a instituţiilor constituţionale, prin slăbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politică pe bază de numiri de incompetenţi şi servili”.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
142 afisari

3 COMENTARII

  1. Orbane ,va trebuie minte !!,asta de unde o luati ??.
    Si voi PNL si PSD sunteti o apa si-un pamant ,niste gasti nenorocite care doar circul si hotia este de capul vostru.

  2. Pai si cum guvernezi?Sa zicem ca iei 19…daca nu ai o majoritate confortabila. Faceti-va un guvern beton din umbra(din umbra inseamna nu sa frece menta ci sa-i mai trimiti la Victoria sa invete o data pe saptamana) , faceti-va un program beton prezentati-l pulimi si jucati la vot strangi majoritate reconfortanta si atacati programul. Sa te bagi peste un parlament Roman cu un castig Ue doar sa hacuiesti mi se pare treaba de mercenari nu de tara.

  3. Mercenaru lupta pentru nr de arginti nu pt tara. Deci vii concret sa faci ce? Am inteles ca principala ta motivatie pt tara e cifra 18.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger