AcasăNewsOrban: Mihai Voicu nu mai este membru PNL

Orban: Mihai Voicu nu mai este membru PNL

Ludovic Orban a declarat, joi, că Mihai Voicu, condamnat de ÎCCJ la 3 ani de închisoare cu suspendare, nu mai este membru al PNL. Această calitate i-a fost suspendată, conform prevederilor statutului partidului.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> Sursa foto Twitter

“Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situaţia aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanţă este suspendat din calitatea de membru, îşi pierde calitatea de membru, pe care o dobândeşte numai dacă este achitat de instanţa de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL”, a afirmat liderul partidului.

Orban a adăugat că pierderea calităţii de membru al partidului nu duce automat la pierderea calităţii de deputat, în cazul lui Mihai Voicu. Acesta a mai spus că liberalii vor lua act de suspendarea lui Voicu, la următoarea şedinţă a Biroului Executiv al formaţiunii.

„Până se va pronunţa decizia definitivă a instanţei, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine în calitatea de membru numai dacă este achitată. Dacă este condamnat şi în instanţa de apel atunci îşi pierde definitiv calitatea de membru al PNL şi nu se mai poate reînscrie până la reabilitare”, a conchis liberalul.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger