AcasăNewsOrban învinuiește Guvernul de un „atentat” la „cultura națională”. „Teatre, filarmonici, muzee,...

Orban învinuiește Guvernul de un „atentat” la „cultura națională”. „Teatre, filarmonici, muzee, sunt puse în pericol toate”

Sursa foto: Twitter

Ludovic Orban acuză Guvernul că „pregăteşte” un „atentat” împotriva culturii naţionale, prin reducerea bugetelor, și somează Guvernul să găsească resursele financiare pentru a anula aceste inițiative „dramatice”.

Sursa foto: Twitter

Președintele Partidului Național Liberal a a declarat că „dezastrul bugetar pe care l-am anticipat se vede din ce în ce mai evident în incapacitatea Guvernului de a face faţă cheltuielilor nesăbuite pe care le-a declanşat. Cum încearcă să rezolve această criză bugetară? Lovind cultura românească. Punând în pericol funcţionarea instituţiilor culturale din România, instituţii culturale a căror importanţă este fundamentală pentru viaţa românilor. La ora actuală sunt puse în pericol teatre din România, filarmonicile, muzeele, sunt puse în pericol practic toate instituţiile culturale”.

Aflat în Arad pentru şedinţe în care au fost analizate performanţele organizaţiilor PNL din vestul ţării, Orban a spus că în ultimii doi ani şi jumătate cultura a fost și așa subfinanţată, „dar ceea ce se întâmplă în acest an este de neacceptat”. „Reprezintă un atentat la cultura naţională. Economia nu poţi să o faci lăsând fără resurse financiare instituţii fundamentale (…) Situaţia este dramatică şi somăm Guvernul României să găsească resursele financiare pentru a asigura funcţionarea normală a instituţiilor de cultură care sunt finanţate din buget (…) Pot să renunţe la toate celelalte cheltuieli nesăbuite pe care le-au provocat prin tot felul de acte normative stupide, fără nicio noimă, prin care au creat privilegii, prin care au operat discriminări între diferitele categorii de angajaţi din sectorul public”, a declarat liderul PNL.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc