AcasăNewsOrban inventează penelistul de tip pesedist

Orban inventează penelistul de tip pesedist

Premierul n-a înțeles nimic din experimentele lui Miciurin

Scriam, cu câteva zile în urmă, că Iohannis este un om mort fără PSD. Ceea ce atunci părea doar un scenariu, iată că acum prinde contur. Liberalii, disperați de reprezentarea discutabilă în teritoriu, au declanșat cea mai amplă operațiune de recrutare, direct sau „sub steag străin”. Racolarea este inițiată de ALDE și vizează cu predilecție primari și președinți de Consilii Județene, toți de sorginte social-democrată. Apoi, aceștia sunt transferați la PNL și nimeni nu-i îi mai poate acuza că, de la bun început, și-au trădat partidul în favoarea liberalilor. Nici vorbă, ei au optat pentru ALDE, de unde li s-a ivit ocazia să ajungă la PNL. Loialitatea, încrederea acordată de oameni, angajamentele luate? Lasă-le naibii, că nu țin de foame.

Premierul n-a înțeles nimic din experimentele lui Miciurin

Uite cum, așa cum am mai scris, social-democrații nu mai sunt toxici sau nocivi, după cum îi caracteriza Iohannis. Sunt chiar foarte buni, apreciați inclusiv pentru numărul de voturi pe care le pot aduce și întăresc partidul lui Orban. Liderul PNL este conștient că va pierde marile orașe, dar speră să dea lovitura în comune sau municipii neînsemnate, unde persuasiunea are efect asupra celor mai puțin școliți. În final, cu un număr însemnat de primari, poate răsturna rezultatele alegerilor parlamentare în favoarea lui.

Arta experimentului degeaba

Experimente de acest gen, visând la rezultate spectaculoase, numai Ivan Vladimirovici Miciurin a făcut. Botanistul ajuns savant era convins că poate încrucișa orice soiuri de plante, din orice colț al planetei, cu cele din fosta Uniune Sovietică, dând astfel o palmă imperialiștilor. A creat vreo 300 de plante noi, dar când au început eșecurile, au ieșit și bancurile pe seama lui. A crezut că poate încrucișa un dovleac cu un vișin, în speranța că va obține vișine mari cât dovleacul, dar nu i-a ieșit decât un dovleac cât o vișină. Bancurile s-au întins și în sfera politicului, Miciurin încercând o încrucișare între un porc și un câine, din care a rezultat comunistul. Nichita Hrușciov, gras ca un porc și rău ca un câine. Iar cel mai reușit experiment, spune folclorul de profil, a fost când și-a încrucișat mâinile pe piept.

Șansa de a pierde

Marcel Ciolacu se împrietenește cu dezertorii

În aceeași zonă a experimentelor miciuriniste se înscriu și încercările lui Ludovic Orban de a-și forma un partid puternic. Cu atâta infuzie de social-democrați, are toate șansele de a inventa penelistul de tip pesedist. Nu este conștient de rezultatul încrucișării pe care vrea să o ducă la bun sfârșit. Dovadă stă faptul că, cel puțin în spațiul declarativ, a cerut ca racolările din PSD să fie cât mai rare, pentru că reacția maselor la traseismul politic nu este favorabilă liberalilor. Atât a înțeles, nu faptul că gena PNL s-ar putea duce pe apa Sâmbetei sub avalanșa de cromozomi social-dermocrați. În rest, să fie orice alianță locală  care poate răsturna supremația PSD.

Liber la amantlâcuri politice

Dan Barna, veșnic cu coada pe sus

În realitate, liderul PNL una spune, alta face și alta gândește. Punțile spre PSD sunt întinse, chiar dacă altceva declară. Și nu numai către PSD, ci și spre PMP. Numai că spre partidul nășit de Traian Băsescu se îndreaptă evadații din alte partide, alterându-le pedigriul cu  transhumanța lor politică. „Salvații” lui Barna își apără certificatul de virginitate, făcând ifose de domnișoară educată la Choisi Mangâru și nu acceptă uniuni din astea, pentru o noapte de amor. Vor ceva pe viață, uitând că nicio căsătorie nu se încheie fără probă de lucru. Social-democrații își caută fericirea printre cei de la Pro România, uitând că acolo sunt, cu predilecție, dezertorii lor. Iar ALDE,  ca să nu rămână cu onoarea nereperată după amăgirea cu Viorica Dăncilă, se repede spre social-democrați, fără a mai ține cont de faptul că tocmai au plecat de acolo dintr-un orgoliu ieftin. Și uite cum, foamea politică a băgat dihonia în toți, trimițând doctrine și principii la lada de gunoi, fiecare se împreunează cu cine îi pică mai bine la mână și sperând că plozii nou-născuți vor fi curați. Dracu’ a văzut corcituri curate. Poate curate corcituri.

 

Călin Tăriceanu, veșnic sedus și abandonat
author avatar
Valentin Boeru
1.921 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger