AcasăNewsOrban, întrebat de amenzi: Deocamdată, să fie corect informați oamenii

Orban, întrebat de amenzi: Deocamdată, să fie corect informați oamenii

Aflat la Sebeș, împreună cu mai mulți oficiali ai Cabinetului său, în prima zi în care România se află în starea de alertă, premierul Orban a primit mai multe întrebări ce țin de noile măsuri ce trebuie respectate în următoarea perioadă.

Întrebări ce au apărut ca urmare a faptului că multe dintre noile reguli au fost anunțate seara trecută târziu, aproape de miezul nopții, când s-a trecut, practic, la starea de alertă, după două luni în care la nivel național fusese decretată starea de urgență.

Citiți și: Iohannis: Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Dacă situația se va înrăutăți, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Când presa a vrut să afle ce sancțiuni riscă o persoană care nu poartă mască de protecție – obligatorie din 15 mai în spațiile publice închise și în transportul în comun – sau cineva care se deplasează între localități fără să aibă declarația pe proprie răspundere, și mai ales în baza cărui act normativ s-ar da amenzile, Ludovic Orban a dat de înțeles că în perioada următoare oamenii legii au fost îndemnați să se asigure că românii ajung să știe clar ce au de făcut, înainte de a fi – eventual -amendați. „Guvernul va lansa o campanie de informare publică, cu privire la toate măsurile sanitare și de securitate în muncă, care trebuie respectate pentru a feri cetățenii de riscul infectării. O perioadă de timp, recomandarea pe care am dat-o către forțele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. (…) Prima parte, mai ales cu portul măștii, cu triajul la intrarea în instituții sau în companii, aceste reguli practic vor fi transmise, cetățenii să le cunoască. (…) După această perioadă de informare, sigur, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm și amenzi. Dar, deocamdată, să fie corect informați oamenii”, a susținut Ludovic Orban.

author avatar
Cristina Stefan
267 afisari

2 COMENTARII

  1. Furat, restrictii si amenzi, e tot ce ce stie si poate statul inept si gainar. N-are rost sa numim „mafioti” caricaturile astea semi-retardate care in 30 de ani au dus la sapa de lemn si decimat poporul roman.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger