AcasăNewsOrban închide din nou restaurantele. Anunțul de ultimă oră făcut de premier

Orban închide din nou restaurantele. Anunțul de ultimă oră făcut de premier

Ludovic OrbanOrban închide din nou restaurantele. Anunțul de ultimă oră făcut de premier / foto: Digi 24

România a depășit, miercuri, pragul critic de 2.000 de infecții noi în 24 de ore. La ultima raportare, autoritățile au anunțat 2.158 de cazuri noi de Covid-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei.

Această cifră uriașă a îngrijorat guvernanți și medici deopotrivă. În acest context, premierul Ludovic Orban a cerut autorităților o implementare mai riguroasă a reglementărilor din starea de alertă și mai multe controale.

Șeful Executivului spune că pot fi luate măsuri la nivel local, inclusiv cea de impunere a carantinei locale, dacă situaţia o impune. Mai mult, Orban se gândește să închidă restaurantele în localitățile cu multe cazuri de Covid-19, transmite Mediafax.

El a precizat că există posibilitatea ca acest lucru să se întâmplă în localitățile în care va fi depășită rata de infectare și va ajunge la peste 1,5 la 1.000 de locuitori. Măsurile vor fi valabile o perioadă, până când procentul scade sub pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Locurile cu cel mai mare risc de infectare

Orban a vorbit și despre locurile cu cel mai mare risc de infectare, potrivit statisticilor INSP. Pe primul loc sunt „nunţile, botezurile şi evenimente de acest tip în care nu s-au respectat măsurile de protecţie”.

Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public – urban, intrajudețean şi interjudeţean și transportul spre și de la platformele industriale. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că până acum primarii s-au temut să ia decizii, pentru că era perioada dinaintea alegerilor locale, dar că acum trebuie să nu mai aibă această frică.

author avatar
Andreea Vlad
584 afisari

2 COMENTARII

  1. Cel mai mare risc pt romani sunt politicienii incompetenți care cică sunt în UE dar o măsură nu iau la nivelul lor nu sunteți în stare sa asigurați și sa garantați tratamentul necesar nu ai fost în stare sa spui cetățenilor un protocol cu care lucrează min sănătății!!!! Un fost șomer ajuns unde nu trebuie!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger