AcasăNewsOrban halucineaza

Orban halucineaza

Ludovic Orban încă mai crede că poate fi premier. Noroc că nu se manifestă violent când vrea convingă

De ce m-as mira ca Ludovic Orban vrea sa fie premier? Poate ca si Petrache Lupu de la Maglavit ar fi vrut, dar nu l-a intrebat nimeni. Si ce preziceri nimerea, Doamne! Pacat ca Orban nu figura in ele cu nimic, macar se mai lega o speranta. Chiar, ma intreb cum ar fi reactionat Klaus Iohannis daca Ludovic Orban, increzator si dezinvolt, i-ar fi trecut pragul pentru consultari si i-ar fi spus ca, din viziunile lui Petrache Lupu, el trebuie sa fie prim-ministru?

Ludovic<br >Orban încă<br >mai crede<br >că poate fi<br >premier<br >Noroc că nu<br >se manifestă<br >violent<br >când vrea<br >convingă

Acum, discutand la rece, ar merita si el un post ca asta. Are partid, are tupeu, are program, dar numai de odihna, si are si talent oratoric atunci cand vorbeste despre Ileana Consanzeana. Sau Ylonka, dupa o fuziune cu UDMR, ca sa-i iasa si lui macar de un guvern minoritar.

O fi luat ceva inainte?

Nu stiu de ce, totusi, Iohannis a avut o atitudine ce mi s-a parut rezervata cand l-a primit pe Orban & Co. la Cotroceni. Stia ceva dinainte? Era ceva in neregula? Cravata? Lipsa roz-bombonului de pe hainele Ralucai Turcan? Sau obligatia de a asculta peroratiile unui lider desprins din USL, de USL, de PNL si, in general, de orice element ce ar putea avea legatura cu politica reala? Poate ca proiectele lui sunt grandioase, de ce sa-i tai elanul pionieresc, dar se invart numai in jurul unui singur subiect. El, pe scaunul de prim-ministru. O fi luat ceva inainte? Este PSD lipsit de legitimitate, dupa cum s-a intrebat el si la consultari, si la declaratii? O fi, domnu’ Ludovic, daca zici mata, dar, din cauza sonorizarii slabe, nu s-a auzit de ce ar fi mai legitim PNL. Si, la fel, nu s-a inteles de ce atata zbatere de a pune mana pe ciolan? Pardon, am vrut sa scriu zbatere pentru a ajunge premier. Dar, domnu’ Ludovic, nu ma lua cu dragostea de tara si cu sacrificiul absolut, numai de dragul romanilor. Nu exista niciun politician care sa-si sacrifice inclusiv viata de dragul romanilor. In ultimii 28 de ani nu s-a vazut asa ceva.

Premier de impresie artistica

Dupa cum s-a vazut, Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dancila pentru functia de premier. Nu e de datoria mea sa stabilesc daca a facut bine sau rau. Nici nu ma pricep la asta. Si nici nu vreau sa ma pricep. Eu stiu doar sa observ. Si observ cum PNL dispare repede din peisaj, devenind un fel de brigada artistica de agitatie. Ea se agita saraca, dar nimic din ceea ce critica nu iese cum ar vrea ea. Ii pune la zid pe social-democrati, dar pe astia ii doare-n turul pantalonilor de strigaturile patriotarde ale PNL. Maine, brigada de ceterasi va trambita ca, dupa ce Iohannis a desemnat un prim-ministru socialist, Romania a mai pierdut o sansa de revenire la normalitate. Dar romanii, in cel mai fericit caz, vor rade in hohote de zvarcolirea PNL de a le baga fericirea in domiciliu. Si de zbuciumul unui Ludovic Orban de a convinge prin mesaje aproape ultimative ca un premier ca el ar fi fost ca Sfantul Duh care se coboara pe pamant. Stiu si eu ce sa zic, Ludovice? Poate ca ar fi fost mai bine sa-i spui Iohannis, inainte, ca ai vorbit cu Petrache Lupu. Macar asa, de impresie artistica.

author avatar
Valentin Boeru
2.438 afisari

4 COMENTARII

  1. Orban trebuie sa acceada urgent la valori liberale mare parte expuse si de rege, anume:morala, credinta memorie sa construiasca un grup puternic de oameni cu dorinta de refacere economica cu potenta fiscala ce ai duce mintea sa modernizeze Romania spre ex-aducerea unui tren japonez ce prinde 600km /h atunci ajungi de la Satu Mare la Constanta in o ora cuopriri si nu in33 de ore. La fel creatorii statului modern in istorie sa fie unionisti si sa lupte pt tara anticoruptie in limba, obicei si crez. Liberalul nu are pace sufleteasca pana nu faceun stat de drept modern. Cu Roberta Fileata, Boc,
    turceanu sau cum si alti neaveniti, nu poti nicistrange capital electoral si nici ridica in fata dinastiei Bratienilor ca te autoflagelezi politic. La fel viziunea e de capetenie atunci cand nu te joci de-a liberalul…

  2. (…) sa fie unionisti si sa lupte pt tara anticoruptie in limba, obicei si crez (…) chiar cu pretul vietii.

  3. HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.

  4. Colonia(Tara) asta este deja condusa de un GENERAL,el se numeste Johanis,asa l-a botezat d-l Org(b)an in ultima campanie prezidentiala.Deci,trebuie sa ne asteptam la mai bine,ordine,disciplina,onoare,anticoruptie,democratie reala etc.,sau,dupa cum se vede, nu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger