AcasăNewsOrban, disperat de pierderea sefiei PNL

Orban, disperat de pierderea sefiei PNL

Ludovic Orban isi mai amana un pic sinuciderea politica

PNL este un partid al moralitatii. Pe dracu’! In PNL nu exista disensiuni. Serios? PNL este un partid in care oricine isi poate exprima liber opiniile. Poate pe vremea lui Bratianu. PNL este partidul in care nu exista lupte subterane pentru putere. Aici, cred ca Orban, sa-mi fie cu iertare, era beat crita cand i-a iesit o prostie ca asta din gura.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> isi mai amana un pic sinuciderea politica

PNL, altminteri, este un partid minunat. Partea proasta este ca nu-l gasesti pe niciunde. In schimb, bataliile pentru putere se tin lant. E greu de inteles de ce cineva se vrea sef peste ceva care nu mai exista.

La un pas de demitere

Simtind ca este pe cale sa fie aruncat in sant de propiul partid, Ludovic Orban a recurs la o stratagema de ultim moment. A propus modificarea statutului in asa fel incat liderii de filiale sa poata fi dati afara mai usor. Credeti ca nu a gasit adepti? Ba da, pentru ca foamea dupa privilegii este prea mare ca sa ii reziste cineva. PNL are primari, are deputati, are senatori si nimeni nu da inapoi. Daca ii asculti cum peroreaza, juri ca toti vor binele natiei, ca mai au un pic si isi dau si viata pentru bunastarea Romaniei. Nu ca ar fi singurii. Si altii fac la fel. Dar liberalii sunt mai patimasi. In realitate, si-ar da viata doar pentru binele personal. De aici si toate manevrele din culise, ca puterea sa ramana acolo unde trebuie. Adica la Orban, cel aflat la un pas de a fi aruncat peste gard.

Sef peste nimic

Modificarea statului partidului nu a fost o manevra luata la intamplare. Nu. Orban a vazut care sunt liderii de filiale care ii cer demisia din functie, in caz contrar asteptandu-l excluderea. S-or fi saturat si ei de politica frecatului mentei, de decizii care nu au legatura cu logica si exercitiul politic liberal. Surpinzator insa este faptul ca Ludovic Orban, in loc sa fie procupat de construirea unui program coerent pentru partidul lui, are o singura tema in cap. Sa-i dea afara pe cei care, se pare ca pe buna dreptate, cereau demiterea lui din postul de presedinte. Iar asta, bineinteles, nu are nici cea mai mica legatura cu politica prin care partidul sa se impuna ca varf al opozitiei. Nici vorba de asa ceva. Are legatura doar cu salvatul pielii. Duce partidul la un dezastru de multa vreme banuit? Si ce daca, el ramane sef.

author avatar
Valentin Boeru
1.882 afisari

2 COMENTARII

  1. Priniateli oczidentaly, nu va mai lasati pacaliti de toate manevrele romanilor, ca asa isi fac manevrele cu mana voastra si apoi dau vina pe voi. Orban si Antonescu sunt ingeri in comparatie cu restul liberalilor. Singura problema e ca si ei au semnat pactul cu diavolul. Nu imi pot inchipui variante mai bune la conducerea PNL, mai ales daca nu veti fi pasivi ci veti incerca o reforma (care v-am zis deja ca nu va merge). Problema e insa ca la guvernare vor fi mai rai ca cei de acum, mai ales vazandu-le prietenii. Voua nu vi se pare ciudat ca romanii va coplesesc cu ideile lor apoi, cand credeti ca sunt ale voastre, devin umil de supusi? Si atunci cine e prostul? Voua nu vi se pare ciudat ca ei preiau un mic fragment dintr-o idee a mea, o prelucreaza dupa interesele lor iar voi, care vorbiti doar cu ei si pe mine ma lasati sa mor, pretindeti ca „am facut conversatie”? Asta e diferenta dintre satanism si alte sisteme: satanismul te maltrateaza pana mori, pentru ca „nesatanistii nu merita sa traiasca”, incercand in subsidiar si sa obtina raspunsuri, pe care sa le interpreteze conform propriilor interese, astfel evitand si „infectarea” cu spiritul divin, in timp ce un sistem normal te salveaza si iti cere parerea sau macar te salveaza, ca doar nu astepti marire. Si atunci cine sunt satanistii?

  2. Despre calitatea alesului, in ultimii 28 de ani, se poate spune ca aceasta va creste cand, pentru candidatura sa se va impune respectarea unui minim de criterii de valoare referitoare la competente si integritate morala. Se va impune obligatoriu indeplinirea legitimitatii alesului adica acesta sa aiba 50% plus unu din voturile electorilor aflati pe listele votantilor si sa dea dovada de responsabilitate dandu-si demisia atunci cand greseste sau isi incalca statutul, altfel vom avea, primari, consilieri si un Parlament dominat de submediocritati si impostori cu consecintele de rigoare.Numarul mandatelor unui candidat trebuie limitate la cel mult doua.
    – Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta. Sa aiba viziuni si spirit dezvoltat pentru afaceri publice si voluntariat si nu pentu afaceri mafiote. (Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica).
    Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger