AcasăNewsOrban dă speranțe industriei HoReCa. Rămâne de văzut dacă sunt false sau...

Orban dă speranțe industriei HoReCa. Rămâne de văzut dacă sunt false sau adevărate: Restaurantele ar putea fi redeschise

Orban dă speranțe industriei HoReCa. Rămâne de văzut dacă sunt false sau adevărate: Restaurantele ar putea fi redeschise

Ludovic Orban a anunțat luni, 24 august, că a cerut o analiză Grpului de suport tehnico-științific în ceea ce privește reluarea restaurantelor din spații închise, mai ales în contextul în care toamna se apropie și temperaturile vor scădea.

„Am solicitat Grupului de suport tehnico-ştiinţific să analizeze posibilitatea reluării activităţii în spatii închise, în restaurante”, a declarat premierul României.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și despre întâlnirea pe care o avea în cursul acestei săptămâni cu reprezentaqnții industriei HoReCa.

„Aştept punctul de vedere al specialiştilor. Da, în cursul acestei săptămâni va trebuie să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie, pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută şi vor trebui luate măsurile pentru a permite, uşor, uşor, în condiţii de siguranţă, de asigurare a măsurilor de protecţie sanitară, vor trebui luate aceste decizii”, a explicat Ludovic Orban.

Speranțe pentru industria HoReCa: Restaurantele ar putea fi redeschise

În cursul săptămânii trecute, mai mulți angajați care lucrează în terase și restaurante au protestat în Capitală față de măsurile de prevenție luate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus, fapt care a afectat această industrie.

Manifestanții au tras „un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie”.

De asemenea, un proiect de act normativ care prevede deschiderea restaurantelor şi barurilor în interior a fost depus recent la Camera Deputaţilor.

„Prin iniţiativa legislativă, am propus redeschiderea acelor restaurante, baruri, unităţi de alimentaţie publică care au spaţii special amenajate în acest scop în interior – cu păstrarea unor condiţii igienico-sanitare minime, cum ar fi: distanţă minimă de 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masă şi departajarea spaţiului comun prin panouri de separare între mese”, a declarat deputatul Ionuţ Simionca.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger