AcasăNewsOrban chiar se crede prim-ministru

Orban chiar se crede prim-ministru

Micul Ludovic cel Bun, rătăcit printre fustele politicii dintr-o greșeală a strategiei de partid, își imaginează că ar conduce guvernul. În realitate, Ludovic nu conduce nimic, face doar poze pentru eternitate, sperând că va ajunge în manualul de Istorie. Pare că nimeni nu i-a spus că intrarea lui între filele încărcate cu eroi a fost pe la o ieșire.

 

Ludovic cel Bun, bun de Păcălici la alegeri anticipate

S-a impus imediat cum s-a cocoțat în fruntea găștii de la Palatul Victoria, dar numai cu vocea. Nu știu de ce și-a complicat existența cu bugetul și Ordonanța 114, bunăoară, când i-ar fi stat atât de bine cântând Ocie Ciornie pe scena Operei din Țăndărei, alături de alți guriști ai partidului.

Egali, dar nu de tot

Până acum, Orban nu a strălucit. Nici nu ar fi avut cum, din moment ce ideile i se învolbură taman când trebuie să le expună. Asupra trupei, efectul se repercutează. Așa se face că unul ieftinește carburantul printr-un artificiu care-l scumpește, altul luptă pentru independența Justiției dându-i la cap Secției de investigare a magistraților, încă unul sare în ajutorul elevilor tăindu-le binișor banii din abonamentul de transport și, pentru că nu putea să lipsească, apare și ministrul care calculează și recalculează pensii speciale până ajungem să fim mai speciali decât ieri și mai egali decât mâine. Egali până la un punct, însă.

Plus cu plus egal minus

Ludovic Orban ia o octavă unsă cu tremolo și la alocațiile pentru copii, mizând pe efect, dar se îneacă în sâsâituri când trebuie să explice de ce e musai să avem mai mulți bani pentru armament și mai puțini pentru alocații, dar și de ce serviciile speciale nu pot decât să consume mai mult decât Sănătatea. Iese la rampă simțind că a dat laptele în fiert și încearcă să sufle în spumă, dar uită să stingă focul. Bugetul pe 2020 pentru Sănătate e mai mare decât anul trecut cu câteva miliarde, țipă el frigându-se cu caimacul. Și de aia au intrat medicii în grevă japoneză? De aia anunță cel mai mare protest din sistem, încetând munca? Că le vor crește veniturile sau că majoritatea vor pierde cam 3.000 de lei din salariu? După ce de bine de rău se mai calmaseră spiritele, medicii nu vor mai aștepta un al doilea semnal din partea lui Orban că e cazul să plece din țară. Cu sporuri mărite, dar cu salarii subțiate consistent, știu ce îi așteaptă la pensie în liberalismul de tarabă. GuWernerul, însă, le-a pregătit și aici surprize, pentru că nu vor mai putea să cumuleze veniturile din pensie cu cele dintr-un nou loc de muncă. 

Ludovic cel Bun chiar se crede prim-ministru. Nu vede însă că e pe post de Popa prostu’ în cărțile lui Iohannis, care are nevoie de el doar cât să ajungă la alegeri anticipate. Orban premier? Și atunci Iohannis ce mai e?

author avatar
Valentin Boeru
4.709 afisari

34 COMENTARII

  1. Si ei fac dreptate ca pe vremea securistului de Basescu, au dat drumul la caini pe dusmani, cum facea si tovarsul Stalin, nu ? Ai loc sa …..curati ca lacrima, pe bune ?

  2. Boerule , Ludovic cel Bun este de 30 de ani in fustele politicii , e harsit , stie cu ce se mananca politica damboviteana , se exprima liber , vorbeste fluent engleza , nu este o greseala a strategiei de partid cum a facut PSD-ul cu Dancila . Vezi altul mai bun la liberali ? Atunci , da-le o sugestie , nu se stie de unde sare iepurele …! Cum sa straluceasca asa repede Orban cand majoritatea parlamentara este fluctuanta si fotoliile sunt , inca , ocupate de trantorii ce si-au platit locurile caldute ? Sincer , ce ai face in locul lui incercand sa driblezi printre atatia adversari ? Haosul si bulibaseala celor 3 guverne PSD/ALDE trebuia sa inceteze , ce sa repare , ce sa dreaga in nici 2 luni de guvernare dupa 2 ani si 10 luni de japca generalizata ? Iohannis si-a asumat o mare raspundere incercand sa aduca Romania la normalitate , a fost extrem de usor pentru PSD-ALDE-UDMR sa darame si sa distruga , recladirea nu se face batand din palme , se face infinit mai greu . Cu un Presedinte HAIS si cu un Guvern CEA se alege praful de tara , cand Institutia Prezidentiala si Guvernul sunt pe aceeasi lungime de unda , respecta tratatele internationale , cele cu NATO si UE , SE respecta democratia si statul de drept , Romania este pe sine , ancorata spre progres si bunastare , indiferent cati chibiti Gica Contra sau Popa Prostu din cartile unor entitati suspecte sparg seminte , belesc fasolea si se cramponeaza de oftica pierderii ciolanului . Orban ar face o greseala fatala sa nu conlucreze cu Presedintele , este dorinta electoratului , orice infatuare , grandomanie , incercare de autonomie si evitarea contactelor cu Cotroceniul va fi taxata dur si perdantul se stie , va zbura din postura de Premier , sunt multiple variante de rezerva pentru inlocuirea acestuia . Daca se reuseste organizarea de ALEGERI ANTICIPATE si se curma agonia trantorilor ce inca populeaza Parlamentul si cersesc pensiile parlamentare , PSD -ul o sa se arunce in bratele paratului taranist Pavelescu in speranta ca vor incropi un 5% cu care sa treaca pragul . S-a schimbat radical mentalitatea romanilor , cum era electoratul in 1990 si cum arata statisticile in 2020 , dupa 30 de ani de mocirla , le-a venit mintea la cap romanilor si au inceput sa-si netezeasca drumul spre o autentica democratie , un autentic stat de drept si reprimirea Romaniei in concernul tarilor civilizate . ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

    • Esti idiot de-a dreptul. Ma pis pe presedintele si pe premierul tau. Doua jeguri parvenite. Si tu lasa-te de sfaturi, publica mai bine la gazeta de perete a blocului in care stai.

      • Ba cretinule, vita incaltata, kgb-istule! Orban a urmat o facultate de inginerie pe vremea cand trebuia sa inveti pe branci 12-14 ore/zi in fiecare zi, ca sa poti trece examenele, nu ca voi ba nenorocitilor care va cumparati liceul si facultatea si mai la moda si doctoratul.
        Pe vremea lui Orban si a lui Johannis nu ajungeai la doctorat daca nu ai fost un student eminent. Acum orice analfabet se inscrie la doctorat si termina o facultate fara sa dea pe acolo. Ati facut voi legile care sa va lase pe voi prostii sa „mergeti”la doctorat.Nenorocitilor, va luati diplome de invatamant superior la varsta a doua si chiar a treia cand voi nu ati fost capabili sa luati examenul pentru treapta a doua de liceu.
        Lasa-i in pace pe presedinte si primministru sa repare ce se mai poate repara.
        Voi jigodiilor intelegeti viata de la mana pana la gura si va doare in cot ce se va intampla dupa voi.Sunteti atat de egoisti incat vati omori si parintii pentru propriul interes.

  3. Curg sentintele : 1. – Bogdan Olteanu , apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu , condamnat la 7 ani de inchisoare . 2. – Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc , condamnat la 3 ani inchisoare cu executare . 3. – Fosta sefa CNA Laura Georgescu , condamnata la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare . 4. – Narcisa Iorga , fost membru CNA , 3 ani de inchisoare . 5. – Gheorghe Stefan , fost primar al municipiului Piatra -Neamt , condamnat la 3 ani si 9 luni inchisoare cu executare . Lista e deschisa , urmeaza loturile din dec.2016 pana in prezent , sa vedem cui ii vine randul !

  4. Intrebare :
    Oare de ce tine mereu intins degetul mic de la ambele miini ?
    Parca ar fi o curva din perioada interbelica .
    Sa fie de la orientarea sexuala, de la spirtul medicinal sau de la vodka Saniuta ???
    Ma intreb cum si-o tine cind i-o pune nevesti-si, tot avind degetul mic intins ?!
    Ce imbecil !
    Omul lui iohniss si sluga lui merkel !!!!

  5. Stiti de ce tin intinse degetele mici de la ambele maini ? Sunt o curva resapata din perioada interbelica , extrem de timida si afectata , cu orientare sexuala perversa si gatlej de neam prost pentru ingurgitarea damigenelor de mitilic , vodka Saniuta fiind un capriciu greu de satisfacut pentru un amarastean mancurt ca mine . Nevasta m-a lasat de mult , a fugit cu altul , eu m-am refugiat in lumea curcubeului , o ard la greu cu cretu si sug degetele mici intinse pentru a fi in forma cand intru de tura la interpretarea menuetelor miorlaite la cavalele zbarlite cu gusa ale gaspadinilor de la Raionul Tiraspol , stie toata lumea ca sunt o papusa gonflabila idioata , omul lui Beria si sluga lui Stalin !!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • @ Behemoth – Orban , Orban , la noi , la mancurti , mancarea e fudulie / Samagon sa fie / Sica , Sica , noi nu vrem carnica , rontaim stevie si urzica si te pupam dulce in pul..verizatorul de la gatul mandolinei cu coarde zbarlite ….hihihihihihihihi…

  6. Ca un adevarat fost militian continui sa-i sustii pe comunisti! Boerule esti o fosta si actuala ji*odie! Hai sictir de sarbatori!

    • @ Paiata Nationala : Lasa-l ca-si revine , macar in seara asta sa nu ne mai pomenim cu alta placinta , in focul luptei de clasa o fi uitat ca maine e Craciunul . Te pomenesti ca este ortodox de rit vechi si serbeaza Craciunul pe 7 ianuarie , cand noi , romanii , serbam Sfantul Ion ?!

    • Treaba lui pe cine sustine, dar tu esti praf, neicusorule, daca nu ti-ai dat seama ca ii ia la rand, pe toti. N-are preferinte. „Sictir de sarbatori” e dovada suprema a educatiei tale sau esti si tu un repetent al erelor?

  7. Janos , asa potent e Boeru ? Vezi de rozeta , daca mai ai timp , pune-ti centura de castitate , urmezi !

      • Janos , sogore , te-ai tampit , inseamna ca ti-a spart rozeta , trebuia sa iei masuri preventive , stiai ca ii ia la rand pe toti si n-are preferinte ! Mergi cracanat ?

  8. Janos Kostya , papuselule hidos , daca te plictisesti in asteptarea comenzii la salubritate , citeste articolul despre Boris Grunberg scris de Mariana Iancu , ora 04:24 , in Adevarul .ro , poate iti ridica moralul subrezit .

  9. Ti-ai dreacu de securisti,cum se leaga cineva de HOTUL de case cu acte false,promovat si tinut in brate de voi si de livada de portocali care-I tine la sub pres teancul de dosare,cum va puneti mana pe chelie si sariti de cur in sus.Aveti noroc cu ametitii care au votat lenea,hotia,minciuna,aroganta si traiul de huzur al mostenitorului nazistilor,pe banii babacai,noul propietar al Muzeului Brukental ciordit din propietatea statului Roman,aparatorul statului de drept,stat mafiot dupa cum spunea Basescu,si dupa cum a zis,el stie ce spune,ca doar el i l-a predat slugii lui Merkel,si care dupa cum i-a avertizat pe ” liberali,de fapt PDL-istii lui Basescu, ca nu-i mai lasa de capul lor.Ca asa trebuie sa fie in dictatura noii securitati.Cea care conducuce de fapt Tara.Ce bine ar fi daca v-ati lua de mana intr-o hora a tradatorilor de Tara,si v-ati arunca la haznaua istoriei.

  10. Fanica Stevie Verde , nu te mai jeli , viseaza ca iese din parnaie patrihotul Dady Batista Alba si jucati toti manglitorii hora unirii , va pute cand nu puteti sa calariti justitia si sa furati fara sa fiti trasi la raspundere , v-o trage Iohannis nemteste de nu va vedeti , schelaiti ca maidanezii cand s-a inchis abatorul ! Ti-ai dreacu de burghezi proletari cu conturi rotunjite , a-ntarcat balaia , acu sugeti biberonul zbarlit , va priponeste si dati socoteala la DNA !

  11. Procurorii DNA au in lucru dosare care vizeaza zeci de parlamentari si lideri PSD ! AU DEVALIZAT ROMANIA !

  12. Atâta timp cât trompetele lor din stradă sunt d`alde Boț,ceausescu și multinaționalele..ce pretenții poți avea de la ciuma galbenă !!

  13. Comisarul .ro , astazi , ora 16:36 : PSD E MAFIA ! GRINDEANU : SUNT UN OM DE STANGA !/ DE AIA TI-AI MARIT SALARIUL LA ANCOM PANA LA 7000 DE EURO / LUNA ? SI AI ANGAJAT TOATE DEZBRACATELE ?

  14. AK-24 : PSD priveste cu spaima , Guvernul anunta sedinta pe 27 decembrie 2019 . SE DECIDE REVENIREA LA ALEGERI IN DOUA TURURI LA LOCALE ?

  15. NU CITITI CE SCRIU JIVINELE ASTEA ? Bai Kostya , tu ai vrea sa pui bazmaua la ochi cititorilor ? Nenica , MERGI te cauta , e grav ! Ti-ai tras publicatie in Romania , National e pe persoana fizica si apanajul mancurtilor de pe malul stang al Nistrului ? Medicul ce ti-a zis ultima data ,esti in faza terminala si ramane ultima optiune cu administrarea injectiei letale ?

  16. CRAPA PSD-ul , SECTIA SPECIALA DISPARE ASTAZI . In sedinta de la ora 20:00 va fi adoptat un memorandum prin care se anunta DESFIINTAREA SECTIEI SPECIALE !

  17. Virgil Magureanu , fost sef al SRI in perioada 1990-1997 , CONFIRMA : IMENSA AVERE A LUI DAN VOICULESCU PROVINE DIN FURTUL BANILOR POPORULUI ROMAN AFLATI IN CONTURILE SECURITATII !

  18. Ce ai nene cu cadrele universitare ?
    Nici plata cu ora nu mai pot avea?
    Saraceste romania cu cateva sute de lei pe luna cat pot castiga ?
    Valorile romaniei au devenit bataie de joc…

    • Kostya , daca tu esti cadru universitar , eu sunt astronauta in programul pentru cucerirea planetei Marte …hihihihihihihi …domn conferentiar Kostya Sugiuk din Tiraspol ……hihihihihihihihihi… !

  19. zzzati!scarbosenie drogata,toata lumea stie ca esti schizofren si paranoic Ai vedenii scarboaso nebuna ?Ce vezi in halucinatiile tale de scroafa nazi ametita de la tras pe nas ?!In afara de Transnistria mai stii si alte tari??Stii ce meritati voi basoaldele astea nazi in frunte cu homalaul vostru sas ,tradator de tara si evazionist Traficant de copii si hot de case ,sef al unei organizatii naziste?Meritati sa fiti dusi acolo in Transnistria voastra ,,draga ”Sa va puneti ideile voastre de nazi acolo ,in locul unde inca se simte bantuirea lui Lenin si Stalin Acolo unde ideile voastre pot fi puse in practica cel mai usor Va place globalizarea ,colhozul ,colectiva Aveti idei de neomarxisti invederati ,iar pe fondul drogaelilor voastre interminabile puteti face spirale la greu A nu aveti Guru Cum nu aveti ,puneti l pe sas ,scarbelor mincinoase Mars in Transnistria ,Acolo va e locul scarbelor neomarxiste !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger