AcasăNewsOrban banuieste PSD-ul de tradare

Orban banuieste PSD-ul de tradare

Desi sustine cu USL va face o figura frumoasa la alegerile din 2012, liberalul Ludovic Orban are in schimb rezerve cand vine vorba de loialitatea pesedistilor.

Ludovic Orban pregateste terenul pentru surprizele neplacute marca PSD

Daca nu va face greseli majore, USL are toate sansele sa castige, cu peste 50%, alegerile locale si parlamentare. Pronosticul l-a dat Ludovic Orban, care i-a sugerat totodata lui Crin Antonescu sa nu se increada prea mult in social-democratii lui Ponta. Concret, liberalul a lasat sa se intealeaga ca este posibil ca dupa succesul de la parlamentare PSD sa aiba pretentia sa impuna si prezidentiabilul in 2014.

„Nu stiu daca PSD, care se considera un partid foarte puternic, care are ambitia de a castiga toate pozitiile, sau cat mai multe dintre ele, atat la nivel local cat si national, va putea sa isi mentina angajamentul de a sustine candidatura lui Crin Antonescu. De altfel, pana in 2014 mai curge multa apa pe Dambovita, se pot intampla multe”, a declarat Orban. Coincidenta sau nu, framantarile liberalului confirma informatiile potrivit carora pesedistii ar vrea sa mearga pe mana lui Sorin Oprescu la prezidentiale.

Antonescu, absent din viata de partid

Proiectele liberalo-pesediste s-ar putea face praf pana in 2014

Adverismentul transmis lui Crin Antonescu a venit insa la pachet si cu o serie de critici si intepaturi. Mai exact, Orban i-a reprosat liderului PNL atat absenta din viata partidului, cat si faptul ca a cedat mult prea usor functia de premier. „Eu sunt sustinatorul ideii clare ca PNL trebuie sa revendice in prima faza pozitia de prim-ministru, pentru ca prim-ministrul este acela care da linia politica a guvernului si eu cred ca Romania are astazi nevoie de un prim-ministru liberal, care sa duca cu adevarat o politica de dezvoltare economica”, a mentionat Orban, atragandu-i atentia presedintelui PNL ca ar face bine sa mai coboare din cand in cand si printre oamenii simpli din partid.

Nicusor Constantinescu nu imparte nimic cu PNL

Un model de judet „alergic” la USL este Constanta, unde liderul pesedistilor, Nicusor Constantinescu, nu este dispus sa ofere nimic liberalilor din zona. Adica niciun loc pe listele Uniunii. Penelistii i s-au plans deja lui Crin Antonescu, dar fara mari sperante, din moment ce se stie ca filiala Constanta este stat in stat in PSD.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger