AcasăNewsOrban, anunț neașteptat: Vom schimba conducerea! Licitația pentru tabletele elevilor nu poate...

Orban, anunț neașteptat: Vom schimba conducerea! Licitația pentru tabletele elevilor nu poate fi finalizată

Orban, anunț neașteptat: Vom schimba conducerea! Licitația pentru tabletele elevilor nu poate fi finalizată

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va fi schimbată conducerea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate deoarece licitația pentru tabletele destinate elevilor, derulată de această instituție, nu poate fi finalizată.

Seșful Executivului a mai anunțat că vor fi cumpărate doar 70-80.000 de tablete din totalul de 250.000 promise elevilor din România.

„Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC. Vom schimba conducerea”, a declarat premierul duminică seară la B1TV.

Orban anunță: Vom schimba conducerea ONAC!

„Eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii, că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. Trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult. O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000. Dar ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am prevăzut, am dat Ordonanţă de Urgenţă care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene, 175 de milioane de euro, care sunt dedicaţi strict cheltuielilor pentru deschiderea şcolilor.

Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a mai mai explicat acesta.

De asemenea, cele 250.000 de tablete promise elevilor în contextul trecerii la educația în mediul online nu vor ajunge la aceștia pe 10 septembrie așa cum se anunțase anterior întrucât procedura de licitație nu a fost gestionată corespunzător, anunțase joi secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Marian Murguleț, care este responsabil pe Tehnologia Informaţiei.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger