AcasăNewsOrban a jucat bine. A ştiut să-şi aleagă trădătorii

Orban a jucat bine. A ştiut să-şi aleagă trădătorii

 

Klaus  Iohannis are Guvernul lui, unul obţinut fără prea multe emoţii. „Aveţi încredere în noi”, a declarat proaspătul premier legitim, Ludovic Orban. Trăgând linie, Orban a jucat bine în această perioadă. A ştiut să-şi aleagă trădătorii în comparaţie cu Viorica Dăncilă sau cu Victor Ponta.

Cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis înregistrează prima victorie: „Guvernul meu” a primit, ieri, votul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului. Au fost 240 de voturi „pentru”, cu două mai mult decât spera floarea liberală. ”România are guvern. România are un guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului, în ciuda boicotului rușinos al făcut de două partide, fapt fără precedent în democrația de 30 de ani a României. Le mulțumesc partenerilor noștri care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură și parlamentarilor care au luat decizia, în ciuda boicotului PSD și Pro România, care au pus pe primul loc binele României să fie prezenți și să voteze învestirea Guvernului. Suntem pregătiți să începem în forță, vom merge la învestire, vom avea o ședință informală, vom avea un plan de instalare pe fiecare minister. Vom stabili toate deciziile care trebuie luate să fie pregătire pentru ședința de Guvern.”, a declarat Ludovic Orban. Păi da, în comparaţie cu Dăncilă sau, mai degrabă, Ponta, noul premier al ţării a jucat nesperat de bine, ştiind să-şi aleagă, aşa cum spuneam, trădătorii. Pentru că uitaţi ce i s-a întâmplat lui Victor Ponta, care a încercat să joace dar a sfârşit să fie faultat de propriii coechipieri ca Mihai Tudose sau Daniel Constantin. De partea cealaltă, şi în PSD se numără trădătorii. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat imediat după ce guvernul Ludovic Orban a primit votul de învestitură, inclusiv cu voturi de la PSD-iști, că respectivii social-democrați trebuie excluși din partid. El a adăugat că  “nu-i vota nici dracu” la parlamentare dacă ziceau că vor face ce au făcut acum la vot.

author avatar
Andrei Coman
2.544 afisari

7 COMENTARII

  1. Ideea de bază a tuturor constituțiilor regale din România, incepand cu cea din 1866 (prima din timpul domniei regelui Carol I al Romaniei).era aceea că ‘regele domnește fără a guverna’.
    S-a mai spus ca regele Carol I era ‘autocratic’ (avea puteri nelimitate, absolute)
    Facand o trimitere la formele actuale de organizare politica a Romaniei, cel mai recent eveniment din politica tarii – succesul uluitor de rapid si de bine inchegat, al presedintelui Klaus Werner Johannis (KWJ), de a-si numi ‘guvernul meu’, precum si faptul ca primministrul Orban l-a invitat pe presedinte sa participe oricavd vrea la sedintele guvernului (situatie in care ar da, evident, liniile principale ale desfasurarii sedintelor, ale deciziilor ce s-ar lua), acest fapt ne conduce cu gandul la regimul politic de forma ‘domneste fara a guverna), practicata de regele Carol I.
    Carol I si KWJ, amadoi de origine germana (primul adus in tara la initiativa Bratienilor – intemeietorii partidului liberal – , iar cel de al doilea nascut in Romania, fiind inscaunat la puterea suprema tot de Partidul Liberal), fapt ce ne conduce la concluzia ca a trebuit ca tara, aflata pe marginea prapastiei politice, sa fie ‘salvata’ de catre doua personalitati de origine germana.
    KWJ ar trebui, cu forta si talentul politic pe care le-a demonstrat din plin, sa decida ca, in maximum 30 de zile, sa se tina un referendim prin care poporul sa decida ca Romania devine ‘Republica Prezidentiala’ si, totodata, sa decida ca numarul parlamentarilov va fi 250
    De asemenea, referendumul ar trebui sa stabileasca durata de sapte ani pentru un mandat al presedintelui ales si ca un presedinte poate avea doua mandate consecutive.
    Este de vazut daca KWJ va acepta acest mod de ”autoritarism’ benefic pentru tara (daruire totala a KWJ in folosul tarii), sau KWJ va alege o forma de conducere suprema specifica fostului rege Carol I (‘domneste fara a guverna,), si acest mod de conducere trebuind sa fie inclus, ca optiune, in referendumul popular.

    • Da, nu mai bine il înviați pe Ceaușescu, tovarăși securisti? Ala măcar era patriot, asta nu este decat un gunoi de tradator

  2. „În noiembrie 2019, peste câteva minute, se va oficializa faptul că Președintele României este un etnic german de confesiune luterană, iar Prim-Ministrul va fi un etnic maghiar de confesiune unitariană.

    Conform ultimului recensământ, cetățenii români de etnie germană sunt 0,2% din populație, în timp ce etnicii maghiari sunt 3,3%.

    Cultul luteran are o pondere de 0,11% între cetățenii români, în timp ce unitarienii reprezintă cam 0,31% din populație.

    Să mai zică cineva că România nu este o țară liberală: două minorități etnice și religioase, care i-au persecutat ani de zile pe românii din Ardeal, ajung acum să aibă reprezentanții în cele mai înalte funcții ale țării în care majoritatea este română și creștină.

    Și dacă luteranii lui Iohannis mai sunt cum sunt, hai să trecem în revistă cultul lui Ludovic Orban: unitarienii nu cred în Dumnezeierea lui Iisus, nu cred în Sfânta Treime, nu cred în Cruce și nu se însemnează cu acest semn. Nu cred în Înviere, nu cred în Sfințenia scripturii, iar de sfinți, ce să mai vorbim. Un „preot” unitarian spunea în 2006 că Învierea lui Hristos este doar o legendă, inventată de „oamenii simpli” ai vremii, decepționați de moartea Mântuitorului.

    Unitarienii sunt atât de departe de duhul Crucii, semn sub care a stat, la propriu și la figurat, poporul român încât e înfiorător să te gândești. Despre ce continuitate istorică mai putem vorbi în condițiile astea? E mai degrabă continuitatea cu perioada comunistă, singura în care prim-miniștrii nu-și făceau cruce. Diferența e că atunci n-o făceau din oportunism, acum n-o fac din convingere.

    Ce mesaj transmite poporul român în anul 2019: că e mult mai profitabil să fii membru al unor cercuri strâmte, al unor minorități cât mai îndepărtate de duhul majorității, pentru a conduce…majoritatea. Vă închipuiți un ortodox la conducerea Poloniei sau un musulman la putere în Bulgaria?

    Culmea e că acești doi lideri nu sunt reprezentativi nici pentru PNL, pentru că majoritatea liberalilor sunt etnici români.

    Nu am nimic cu protestanții, chiar sunt mulți cu care colaborez foarte bine, vorbesc doar din punct de vedere simbolic: dintre toți protestanții, se puteau găsi măcar doi români. Dar nu s-au găsit: e un neamț și un ungur.

    În afară, mesajul e și mai clar: românii se disprețuiesc pe ei înșiși și pe caracteristicile lor atât de mult, încât se lasă conduși de străini complet diferiți de ei.

    Și nici n-am pomenit de românul Hellvig de la SRI!

    Nu trebuie să fii PSD-ist pentru a observa, în ceea ce privește Guvernul Orban, aceste patru aspecte, zic eu foarte importante:

    1) Numirea Violetei Alexandru, unul dintre stâlpii rețelei Soroș în România, susținătoare fățișă a homosexualității și opozantă a Referendumului pentru Familie la Ministerul care se va ocupa de…familie.

    2) Numirea lui Cătălin Predoiu la Justiție, cel care a inițiat îmblânzirea pedepselor pentru pedofili și abuzatorii de copii în Codul Penal, acum 10 ani. Și asta în anul în care au izbucnit cazurile Alexandra și Sorina, puternic suspectate de traficul de copii.

    3) Numirea lui Florin Cîțu, implicat în atacul speculativ asupra leului din 2008, în care bănci precum ING, Bancpost și Unicredit au acționat în numele unor clienți internaționali precum JP Morgan, Morgan Stanley și Barclays. Dacă ar fi reușit, atacul ar fi îngropat zeci de mii de români prin creșterea dobânzilor cu credite în lei.

    4) Numirea lui Bogdan Aurescu la Externe, creatorul partidului de buzunar PACT, una dintre cele mai radicale și progresiste grupări din politica internă, condusă de Sebastian Burduja, fostul om al Băncii Mondiale. Unul dintre organizatorii haosului din 10 august 2018.

    Reiterez ce spuneam și anterior: România nu mai există, statul român fiind capturat de grupuri ce reprezintă interesele unor grupări minuscule și transformat în vârf de lance a progresismului. Majoritatea doarme liniștită.” de Mihai Somanescu

    • A 5-a Coloana Rusa in Romania -facebook ” Activenews este o platforma condusa de Mihai Somanescu DE PE LISTA LUI DUGHIN . pe care Rusia o foloseste pentru a disemina dezinformari , intoxicari si diversiuni in spatiul public romanesc . Platforma , mascata in site romanesc de ” stiri nefiltrate „, transmite mesaje care coincid de multe ori si in momente cheie cu cele de pe platforma oficiala ruseasca , Sputnik . Diferenta importanta dintre cele doua este ca Sputnik este OFICIAL platforma Kremlinului , motiv pentru care are foarte putini cititori in Romania , iar ActiveNews SE PRETINDE cu succes un site de stiri independent si romanesc 100 % . Exista precedente despre ce poate fi facut . Autoritatile romane trebuie sa cerceteze legaturile dintre finantarea ActiveNews si Moscova , legaturi directe si indirecte , apoi ar putea aplica precedentul creat de Letonia care a inchis Sputnik .”

  3. Adevarul.ro , azi , 05 Nov. 2019 , ora 07:34 , Mircea Morariu – Consideratii prilejuite de schimbarea de guvern de la Bucuresti : ” Dupa ce s-a intamplat ieri se poate spune ca d-na V.V.Dancila incepe sa il concureze serios pe dl.Iob Cristoiu la capitolul ” profetii neimplinite ” . Ceea ce inseamna ca , RAMASA SOMERA , fosta profesoara de Discipline Tehnologice de la un amarat de liceu industrial din Videle AR PUTEA RECLAMA UN POST DE EDITORIALIST la cotidianul Evenimentul Zilei , UNA DINTRE CELE MAI PUTERNICE DAR SI JALNICE TROMPETE DIN PRESA ALE PSD . Reamintesc ca nu mai departe decat sambata trecuta , dl.Ion Cristoiu emitea de la o alta tribuna mediatica a aceluasi PSD , e vorba de Antena 3 , ideea ca AR EXISTA UN CONSENS POLITIC CA SA NU SE ASIGURE CVORUMUL NECESAR , IAR VOTUL NECESAR INVESTIRII SA FIE AMANAT MACAR DUPA PRIMUL TUR AL PREZIDENTIALELOR . Spre a-si mai potoli ciuda si a-si indulci gustul amar al infrangerii , doamna Dancila a debitat prostia ( A CATA ?) ca ieri a fost o zi neagra pentru democratie , in vreme ce dl. Ion Cristoiu , aflat in compania d-lui Ionut Cristache , CLOVNUL OBOSIT SI FARA URMA DE TALENT AL LUI DAN VOICULESCU , PRIPONIT IN CURTEA TVR SI HRANIT DIN BANII CHELTUITI AIUREA DE D-NA DOINA GRADEA , a spus ca ziua de ieri ar fi fost una grea pentru Servicii . Care , spre a asigura succesul investirii noului guvern si indeplinirea misiunii primite de la presedintele Iohannis , s-ar fi vazut in situatia de a dezvalui numele catorva agenti acoperiti din politica . Mai ca iti vine sa le plangi de mila atat doamnei Dancila cat si domnului Cristoiu care AU AJUNS SA CREADA CA TOATA LUMEA ROMANEASCA AR FI PRECUM EI . CONDAMNATI SA TRAIASCA O VIATA INTREAGA LA ORDIN .” ” Care ar fi consecintele imediate ale trimiterii in opozitie cu acte in regula a PSD ? 1- In primul rand , RELANSAREA CURSEI DIN ALEGERILE PREZIDENTIALE . Presedintele Iohannis a iesit intarit dupa ceea ce s-a petrecut ieri sub cupola Parlamentului . Dar intarit a iesit si presedintele USR , dl.Dan Barna . Or , astfel devine iarasi plauzibila ipoteza ca in turul al doilea al prezidentialelor lupta sa se dea INTRE CEI DOI CANDIDATI AI DREPTEI . SANSELE D-NEI DANCILA DE A PRINDE TURUL AL DOILEA AU SCAZUT DUPA VICTORIA DE IERI A D-LUI ORBAN . CEEA CE INSEAMNA NU DOAR O DE NECONCEPUT RUSINE , CI O LOVITURA DE MOARTE PRIMITA DE PSD . 2- Nu e exclus de fel ca INCEPAND DE IERI STAREA DE DEZORIENTARE DIN PSD SA SE AMPLIFICE . SA AJUNGA LA APOGEU . Dreapta trebuie sa profite de tot ce se va petrece in fostul partid de guvernamant si sa guverneze astfel incat SA NU DEA NICI CEA MAI MICA SANSA UNEI REVENIRI IN FIRE , CU ATAT MAI PUTIN IN FORTA A FALSILOR SOCIAL-DEMOCRATI ROMANI . Reinventarea stangii romanesti este o operatiune mai mult decat necesara , NUMAI CA EA NU SE POATE FACE CU CONTRIBUTIA PSD SI NICI MACAR MIMATA DE ACESTA . 3- Din procesul de reinventare a stangii , TREBUIE SA FIE EXCLUS OBLIGATORIU SI DL. VICTOR VIOREL PONTA . Comportamentul lui din ultimele zile A INSEMNAT O NOUA CADERE A MASTII . E de sperat ca a fost vorba despre ultima SI CA DL. PONTA VA DEVENI DEFINITIV ISTORIE !”

  4. AK-24 , AZI : ” PRAPAD ! TEODOROVICI ANUNTA CA NU MAI ESTE NICIUN LEU IN FONDUL DE REZERVA AL GUVERNULUI : ” ZERO „. ” NU MAI SUNT BANI IN FONDUL DE REZERVA ” A ANUNTAT SENIN TEODOROVICI , LUNI DIMINEATA !

  5. Asta cu tradatorii e cu dus de intors e bine sa tradeze dar ai decapitezi primu sa nu – ti zboare ei scafarlia precu jigodia Basta lui Misu Voivod or Tudosie lu mucu Titulescu or mucu Titulescu pe Jidancila or Stanculescu pe Cescuta etc…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger