AcasăNewsOrașul în care elevii încep, luni, școala în format online pentru că...

Orașul în care elevii încep, luni, școala în format online pentru că primăria nu mai are bani pentru încălzirea unităților de învățământ

giurgiuOrașul în care elevii încep, luni, școala în format online pentru că primăria nu mai are bani pentru încălzirea unităților de învățământ

În municipiul Giurgiu, elevii se întorc de luni, 3 ianuarie, la școala online. Motivul este unul incredibil: autoritățile locale nu mai au bani pentru încălzirea unităților de învățământ.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul municipiului, Adrian Anghelescu, în ultima zi a anului 2021. Acesta a spus că începând cu data de 4 ianuarie nu mai poate fi plătit gazul necesar încălzirii orașului.

„Ne aflăm în situația să avem gaz plătit până pe data de 3 ianuarie 2022. În acest context, vom face toate eforturile, în primele zile ale noului an, ca toate fondurile ce se strâng de la impozite și taxe să le direcționez către achiziția de gaz”, a declarat edilul Adrian Anghelescu, într-o conferință de presă din 31 decembrie.

62.000 de giurgiuveni, afectați

„Când am hotărât prelungirea subvenției de 60%, nu știam că prețul gazului va crește de 6 ori, ajungând să cheltuim aproximativ 1.800.000 de lei pe zi! Asta ar însemna 5 milioane de euro în perioada sezonului rece. Este catastrofal pentru primăriile care, ca și Giurgiu, nu au agenți economici importanți ce nu au colectări importante. În concluzie, nu se poate trece peste această iarnă decât cu ajutor guvernamental”, mai spunea primarul Anghelescu.

În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Georgeta Stănescu, a confirmat că luni, 3 ianuarie, elevii de gimnaziu și de liceu vor începe cursurile în sistem online, din cauza lipsei agentului termic.

Lipsa fondurilor necesare plății gazului pune sub semnul întrebării și încălzirea locuințelor din municipiu care sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat al orașului, astfel că este foarte posibil ca, de luni, mii de apartamente din Giurgiu să rămână fără căldură în calorifere.

Peste 62.000 de locuitori sunt afectați de lipsa căldurii, scrie publicația locală Jurnal Giurgiuvean.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

2 COMENTARII

  1. „TRĂIASCĂ” U.S.L.!!!
    DAR DE DOZE PENTRU INJECTAT PROSTIMEA AU AVUT BANI, NU-I AȘA?????

    Să ia cu doze, atunci, dacă-s proști și stau în case în loc să iasă în stradă!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger