AcasăNewsOrașul din România în care un întreg cartier a fost pus în...

Orașul din România în care un întreg cartier a fost pus în carantină din cauza noului coronavirus (VIDEO)

Autoritățile locale au luat măsuri, după ce s-a descoperit că 19 oameni sunt infectați cu noul coronavirus.

Astfel, s-a aflat că în municipiul Buzău un cartier întreg a intrat în carantină, pe durata a 14 zile. Este vorba despre cartierul Poștă, în care sunt circa 2.000 de locuitori. Din câte a anunțat prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, cei 19 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul Victor Babeș din București. „Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale”, a transmis prefectul.

Din câte anunțase Prefectura seara trecută, problemele ar fi început după ce – în ciuda restricțiilor impuse de ordonanțele militare – „în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu”.

Omul a fost confirmat cu noul coronavirus pe 1 mai. Ca urmare, s-au luat măsuri – s-au recoltat probe contacților direcți, 31 la număr, care au fost și plasați în izolare la domiciliu, rezultatele fiind pozitive în cazul a 19 dintre aceștia.

 

sursa foto: captură video

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger